Blood Creek/Town Creek

Joel Schumacher legújabb misztikus horrorja a következő a sorban, amely mint azt láthatjátok is, két címen fut. Mind a kettőn fel lehet lelni. Ahhoz nem volt sem elég jó, sem érdekes, hogy mozikba kerülhessen, ezért csak DVD-n érhető el. Valójában a film egy erős közepes, a story-ja is eléggé elcsépelt, nem nyújt e téren semmi újat. Tulajdonképpen ez az egész filmre elmondható, de mégsem élvezhetetlen.

Na mármost…

Említettem, ugye hogy a történet nagyon nagy klisé, hiszen annyi filmben láthattuk már, hogy megszámolni sem tudnánk.
Egy időben elterjedt az a pletyka, hogy Hitler nem csupán a hadseregre, fegyverzetre, orvostudományra fektetett nagy hangsúlyt, hanem komoly kutatásokat pártfogolt, melyeknek témája az okkultizmus volt.
Ez a film is ezt használja fel a story alapjául.
E szerint a nácik világszerte kutattak a misztikum után, de legfőképpen bizonyos rúnakövek érdekelték őket. Szóval az egész bolygón felkutatták ezeket a köveket és odaküldtek egy-egy okkult tudományokban jártas SS tisztet. Így került Richard Wirth az Egyesült Államokba, egy odaszármazott német családhoz, a Wollner - tanyára.

A prológus fekete-fehérben látható, ami nem egy rossz megoldás, ám nem is túl eredeti.
Képekben elmesélik hát, hogy mi is történt a tényleges események előtt.
Wirth elkezdte a különös vizsgálatait a kövön és rávette a család egyetlen leánygyermekét (Liese), hogy legyen a segédje.
A kép színesre vált, innentől kezdve a jelen eseményei peregnek előttünk. Megismerhetjük a főszereplőt, Evan Marshall-t, (Henry Cavill) aki mentősként dolgozik, és emellett gondot visel beteg édesapjára és eltűnt bátyjának családjára is. Gyötri a bűntudat a testvére – Victor - elvesztése miatt, mivel nem tudta megtalálni és megmenteni, de mint az sejthető az a báty (Dominic Purcell) nem marad olyan sokáig elveszve. Egyszer csak megjelenik koszosan, elhanyagoltan és sérülten, hogy a testvére segítségét kérje a bosszújához. Ugyanis őt évekkel ezelőtt foglyul ejtette egy család és szörnyű dolgok történtek vele. Visszatérnek a farmra és a két fivér kéz a kézben elkezdi a bosszú beteljesítését, ám ekkor borzalmas dolog történik. Elszabadul a gonosz…

A szörnyeteg, aki nem más, mint Wirth, sarokba szorítja őket a házban, ahol fogva tarják a Wollner famíliát. A megmaradt családtagok elmesélik, hogy mi is történt velük és a náci tiszttel.
Wirth addig addig kísérletezett, hogy átváltoztatta magát valami szörnyűséggé. A megszerzett misztikus hatalom átváltoztatta, de ahhoz, hogy mindez és az élete megmaradjon, vérre van szüksége.
Ezt pedig időről időre Victor-hoz hasonló ártatlanok akaratlan hozzájárulásával szerezte meg.
Wirth nem képes bemenni a házba, mivel azt az előrelátó és rettegő család mágikus védő szimbólumokkal látta el. Ám a náciból szörny mágussá avanzsált lény megcsillogtatja hatalmát és elkezdi feltámasztani a holtakat, akik azonban képesek betörni a házba.
A történések igazából eléggé egy helyben toporognak, a tanyán játszódnak végig, de izgalom azért akad és a történetben is akadnak érdekes fordulatok.
Wirth célja egy magasabb, a végső szint elérése a mágikus tanulmányokban és ennek érdekében meg is kezdi az előkészületeit. A többi szereplő pedig igyekszik ebben megakadályozni.
Szóval akad azért akció, meg misztikum is a filmben, de nem olyan túlzottan lebilincselő fajta.
Komoly gond nincsen vele, egy összeszedett alkotás, csak a története nagyon elcsépelt, nem kelti fel az érdeklődést.

4

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről