Any Given Sunday/ Minden héten háború van!

A pénz nem minden! Az egyetlen lényeges dolog!
Akár ez is lehetne a profi sport névjegyére írva. Az eredetileg Any Given Sunday címmel futó sportdráma ezt a világot mutatja be. Mindent megtalál benne az ember, amire csak számíthat egy sportfilmmel kapcsolatban. Ez a mozi azonban valamivel még több is.
Tehát ne egy Csontdarálókra számítsatok!



Sípszó...

Oliver Stone, aki a Született Július 4.-t is rendezte, lerántja a leplet, hogy milyen is valójában a profi sport, hogy az embereknek hősöket, példaképeket gyártanak és hogy a játék immáron másodlagos.
A film közel három órás, és nem ajánlom senkinek, aki nem szereti az amerikai focit, bár azt is meg kell hagyni, hogy már csak a színészek játéka miatt is megéri végignézni Stone filmjét.
A főszereplő Tony D’Amato (Al Pacino), a Miami Sharks edzője, kinek a munkájában és a magánéletében is problémái akadnak. Egyébként érdekesség, hogy a csapatok nevei, mind kitaláltak. Oliver Stone elképzelt ligájának csapatait mutatja be a filmben. Pacino konfliktusba kerül a csapata tulajdonosával is, aki az egykori tulajdonos, és D’Amato barátjának, lánya.
Őt Cameron Diaz játssza.
„A játék se a régi!” stílusban kesergő Pacino legrutinosabb játékosa, hátvédje, kapitánya, legnagyobb sztárja „Cap” Rooney (Dennis Quid) megsérül és gyógyulása alatt, az ő életét is nyomon követhetjük.
Gondolkodik a visszavonuláson, mert már érzi, hogy öreg kissé, de szeretne még maradni és játszani. A hiányát Willie Beaman (Jamie Foxx) próbálja betölteni, ami nem megy zökkenő-, és izgalommentesen és még a fordított perisztaltikával is akadnak gondok...
Ám a kis Willie kinövi magát és megfigyelhető lesz nála a Herceg-effektus.
Stone mélyre nyúlt a foci világába és filmjével sok mindenre fényt derít, meglehetősen sokrétű a mozi.
Bemutatja az egyéni drámákat, a pénz világát, a játékot, az ellentéteket az egyéniség és a csapat között. A végén baromi jó csavarral zárul.
Annyi bizonyos, hogy nem ez Stone legjobb filmje, de a sportfilmek között mindenképpen dobogós.
Hosszú, de nem vontatott, persze azok számára, akiket ez a téma nem érdekel, nem is fog semmit se nyújtani.

8

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről