Zombieland 1x01 – Pilot – Sorozat lezáró kezdés

Rögtön azzal kezdeném, hogy tökéletesen egyetértek a gyors kaszával.
Lehet, hogy ezért sokan berágnak, akik nagy Z-land rajongók, de ha valami ennyire gyenge, akkor kár rombolni vele az eredeti film jó imázsát.

2009-ben nagy sikernek bizonyult a horror-vígjáték, a Zombieland. Gyorsan kultikus darabbá vált és már akkor elkezdtek a folytatásról pletykálni, majd szóba került egy sorozat ötlete is.
Paul Wernick és Rhett Reese
újra összeállt és megkreálták a sorozat pilotját, ami olyan borzasztóra sikerült, hogy komoly aggályaim vannak a film második részével kapcsolatban is.
Legalább is, most már igen…

Lényegében a filmet duplikálja, de teljes mértékben, annyi differenciával, hogy sokkal erőltetettebb és az eredetiből átvett szereplők – nem a filmbeliek – egyáltalán nem tükrözik vissza az originál karaktereket.

Történetünk a mozi után veszi fel a fonalat és Tallahasse-ből indul, a vezér karakter neve után.
A Tallahasse-t alakító színész, Kirk Ward, egyáltalán nem emlékeztet arra a figurára, akit Woody Harrelson olyan valódivá tett. Az átvett dühöngései is inkább röhejesek, mint viccesek.
A többi karakter pedig még említésre sem méltó, a halvérű Jesse Eisenberg szerepét átvevő Tyler Ross, nem bírt el Columbus rémesen egyszerű és csekély színészi kvalitásokat igénylő szerepével sem, bár az egyetlen igazán jó poén a nem egész félórás epizódban, hozzá köthető.
Egyedüli kivételként, a Little Rock alakját magára öltő Izabela Vidovic-ot tudom kiemelni, mivel ő cirka hasonlóra hozta a szerepét.
Ez az említett röhejesség úgy genezisében igaz az egész produkcióra, hiszen nem áll másból, mint a filmből megismert poénok újrázása.
Mint például a Hét Zombigyilokja, stb.
A többi geg pedig egyszerűen gyenge hulladék.

A sztoriról annyit, hogy a jól ismert négyes fogat ráun Zombieland-re, az állandó céltalanságra, a folyamatos harcra a túlélésért, a nem fogyatkozó zombikra és elkezdenek más túlélőket keresni, illetve egy helyet, ahol végre otthonra lelhetnek.
Neki is látnak, de minden próbálkozásuk, hogy tovább gyarapítsák kis csapatukat dugába dől és mindig ugyanúgy, ami rohadt unalmas.
Annyi újdonság akad, hogy a kutatómunkájukat egy ismeretlen hang segíti az éterből, egy diszpécser, Detroit.
Összességében pokoli csalódás az egész, nagyon gyenge próbálkozás, amiről nem is csoda, hogy nem kért belőle egy TV-csatorna sem. Szánalmas altáji poénok (vaginázás), erőltetettség és ötlettelenség, rossz színészválasztásokkal megtűzdelve egy önismétlést kaptunk.

2

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről