Zero Hour 1x02 - Face

Az ígéretes kezdést egy hasonlóan ígéretes folytatás követett. A pilot és azt azt követő epizód igen fontos egy sorozat életében, ekkor dől el, hogy érdekli-e a nagyérdeműt a produktum. Nem meglepő, hogy a készítők ezen alkalmakra mindig összekapják magukat és az arcunkba robbantanak valami igazán jót. A probléma akkor kezdődik, amikor ugyanilyen színvonalon kell folytatni a történetet. A Zero Hour hű maradt a bevezetőhöz. A misztikum megmaradt központi témának, miközben egyre többet tudunk meg a nagy egészről.

A szokásos sorozatos betegségeket leszámítva korrekt második részt kaptunk. A helyszínek elég változatosak, csak kár, hogy nagyon látszódik a zöld háttér alkalmazása, amitől a hideg futkos a hátamon. Nyilván kellenek a kompromisszumos megoldások, hogy a világ különböző (zord) tájait elénk tudják tárni. Ha így nézzük már nincs is bajom a megvalósítással.

A pozitívumok ellenére valahogy mégis kicsit szürkének éreztem az epizódot. Bár lehet, hogy csak az én szájízemnek nem fekszik annyira, de pl az örökös „Laila-zásból” gyorsan elegem lett. Még mindig tartom, hogy Anthony Erwardsnál lehetett volna jobb főszereplőt találni, valaki olyat, aki jobban beleillik a mondanivalóba.

A hosszú, de mégis rövid repülőutak éreztették velem, hogy mégis csak egy sorozatot nézek, ahol hőseink egyik percről a másikra már más országban téblábolnak. Ez kissé kizökkentett.

Maga a történet viszont sok lehetőséget tartogat, ha ügyesen bánnak vele. Az órák, jelenések, bibliai utalások, világvége ezek mind fenn tudják tartani a néző érdeklődését, ha megfelelő minőségben tálalják elénk. A feleség utáni hajtóvadászat kezd uncsivá válni.

A mellékszereplők egyelőre túl statikusak. Igyekeztek közelebb hozni őket, néhány jól eltalált poénon kívül ez nem sok mindenben nyilvánult meg. A főszereplőn kívül sajnos mindenki kissé visszafogott. Még a nagy fő gonosz is csak tette a dolgát, semmi extrát nem csinált.

Összességében egy jó hangulatú folytatás kerekedett ki a második etapból, ahol a misztikumot tovább bonyolították és néhány apróságot eltekintve hozta a kötelezőt.

6

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről