V 1x12 - Red Sky (évadzáró)

A V is szépen lassan elért a fináléjához. A sorozatot elnézve nem rosszak a 12 részes évadok, hiszen eléggé fel lehet pörgetni az eseményeket. Kevesebb a random rész vagy éppen a kevésbé fontos, hiszen nem fér bele az időbe a mellébeszélés. Mindazonáltal a V évadzárója egész jól sikerült, pont úgy, ahogy egy fináléhoz illik. Se több, se kevesebb.

Tovább...

Az egész sorozatot elnézve, egyetlen dolgot hiányolok. A díszleteket. Valamiért a zöld háttér sokat vesz el a színvonalból és közvetlenül a sorozat követésének kedvéből. Mivel márt tudjuk, hogy a következő évadra számíthatunk, talán a csatorna is mélyebben a zsebébe nyúl és felépít egy bámulatos életteret a széria számára.

Rátérve a finálé történéseire, elmondható, hogy kicsit átrendeződtek az erőviszonyok és a felállás a végére. Barátból ellenség, ellenségből barát és még vannak homályos foltok is. De ne szaladjunk ennyire előre.

Hőseink tudták, hogy már nincs sok idő a harcosok kikeléséig, ezért cselekedni kell. Épp kapóra jött, hogy Anna vacsorára hívta Erica-t és Tylert a V anyahajóra. A Hadoszlop merész tervet eszelt ki, hogy egyszer és mindenkorra elpusztítsák a mozgolódó tojásokat. A helyzetet nehezítette, hogy Ryan vajúdó kedvese, Valerie is a hajón tartózkodott, hiszen rábukkantak és elhurcolták.

A lány meg is szülte a félvér porontyot, de mikor ez megtörtént, Anna-nak már nem volt szüksége rá, így megölte. Fájó veszteség, de kellett, hogy tovább tudjunk lépni. Mondhatom, hogy Ryan elég nehezen viselte kedvese elvesztését, mégis Anna gyönyöre valahogy eluralkodott rajta és újra behódolt királynőjének.

A vacsora alatt is haladtak tovább a történések. Josua álcája lehullott és Chad Dekker ráküldött egy osztagot. Bebizonyosodott, hogy ő is az ellenállók népes táborát gyarapítja, ezért nem maradt más lehetőség. Lisa-nak is nehéz döntést kellett meghoznia, de végül helyesen döntött. Erica oldalára állt, akinek átadott egy bombát, amivel a levegőbe repítette a tojásokat. Azért, hogy a szőkeség ne bukjon le, végzett Joshua-val. A záró képsorokból kiderült, hogy a férfit még kár temetni.

Hobbs-nak is meggyűlt a baja, hiszen titokban tárgyalgatott Marcus-sal. Úgy fest, hogy a férfi rávette, hogy nekik kémkedjen. Vajon Hobbs kivel van valójában?

Majd elfelejtettem, hogy a Hadoszlop nagy valószínűséggel új tagot kell, hogy felvegyen, hiszen Chad Dekker meglátta az igazságot az oly nagyra becsült látogatókról és a képek szerint azon nyomban kiábrándult belőlük. Az idegesítő férfi a későbbiekben fontos tagja lehet az ellenállásnak.

Mikor Anna rájött, hogy a leendő nemzedéke majdnem minden tagja odaveszett, óriási haragra gerjedt és dühében olyasmit tett, ami talán nem volt bölcs. Nem tuti, de eléggé annak látszott, hogy támadásra buzdította az összes hajóját, vörösre festve az eget az egész világon. Ezekkel a képsorokkal ért véget az első szezon.

Végezetül szeretném mindannyiunk nevében megköszönni Lalee-nak a színvonalas és rapid sebességgel készült feliratot minden részhez.

0

Sziasztok! Esetleg nem tudja

Sziasztok!

Esetleg nem tudja vki hogy mi annak a számnak a címe  ami az epizód legvégén szólt? Nagyon megköszönném a címet!

Köszi előre is. Választ ide: encykee13@freemail.hu

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről