V 1x08 - We Can't Win

Ismét egy jó részt követhettünk nyomon, amelyben több figyelmet kapott a látogatók terve. Sőt az a tény is, hogy lassan új nevet adhatnánk a jövevényeknek, hiszen egy látogató ismérve, hogy távozik. Ez azonban a V-kről korántsem mondható el.

Tovább...

Határozottan jó lett a sorozat, pörög a cselekmény, tetszenek az új karakterek (Hobbs).

A mai részben megtudhattuk, hogy Ryan barátnője eltűnt, miután megtalálta a férfi titkos életéről szóló dokumentumokat. Szegény lány még így sem sejti, hogy a jövendőbelije egy gyík. Számára a baba a legfontosabb. Azt pedig tisztán érzi, hogy a terhességével valami nagyon nincs rendben. Ezért meglátogatta a V-k egyik gyógypontját. Nagy hiba volt!

A másik hadszíntéren is zajlottak az események. Erica megtudta, hogy az Ötödik Hadoszlop egyik sejtjét mészárolták le. Kis csapatunk nem tétlenkedett sokat, rögtön a gyilkos után eredtek, hogy megakadályozzák a többi tag kilétének felfedését.

Hamar meg is találták a merénylet egyetlen túlélőjét, aki nem volt túl készséges, olyannyira rettegett a haláltól. Miután bebizonyosodott, hogy főszereplőink nem idegenek, a férfi is barátságosabb lett. Hobbs tervet eszelt ki, hogy tőrbe csalják a merénylőt. Mint utólag kiderült az elmélet gyakorlatba ültetése hagyott némi kívánnivalót maga után. Konkrétan az új csatlós halálával végződött az incidens, de legalább a rosszfiút is elkapták. A kihallgatásról kicsit később.

Előbb utazzunk Genfbe, ahová maga Anna utazott el, hogy a földi nagykutyákkal tárgyaljon. Egy ajándékot hozott az emberiség számára, amely a Kék Energia névre hallgat. Egy páratlan „szerkezet”, amely tiszta energiát bocsájt ki, megoldva a Föld energiaellátásának minden problémáját.

Az ajándékot nem fogadta kitörő jókedv minden oldalról, hiszen elég sok érdeket sért. A világ azonban újra meghajlott a látogatók előtt, amikor azok egy hurrikántámadáson átesett városhoz igyekeztek segítséget nyújtani. Lényegében a V-k kezdik elérni céljaikat, bármik is legyenek azok.

Eközben Anna lányát, Lisa-t is alávetették az empátia tesztnek, amelyen megbukott a szőkeség. Joshua kegyes volt hozzá és titokban tartotta az igazságot a visszatérő Anna előtt. Talán hosszabb távon komoly szövetséges lehet a leányzóból.

Az epizód vége hozott némi váratlant, hiszen a merénylőről kiderült, hogy valójában ember. Már néhány fajtánkbeli is az ő oldalukon áll.

Összességében egy lendületes epizódot láthattunk, amely jól illeszkedik a sorozatba és vitte tovább a történetet. Minden rész egyformán jó. Nem kiemelkedően jók, de hozzák a magas színvonalat, amely a sorozat nagy előnye.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről