V 1x07 – John May

Egy fontos epizódot láthattunk, amelyben minden volt, mi szemszájnak ingere. A cím önmagáért beszél, lássuk is részletesebben a tovább mögött, hogy mik történtek a háttérben.

Tovább...

„John May lives”.

Ez lett a sorozat jelmondata, minden rajongó jól ismeri. A kezdő képsorokból rögtön kiderült, hogy ki is valójában ez a rejtélyes John May és miért akarták annyira levadászni. Az ominózus fiatalembert Michael Trucco keltette életre, akit jól ismerhetünk a Battlestar Galactica-ból.

Ahogy haladtunk előre a történetben, egyre többet tudtunk meg John May-ről és Ryan-ről, aki korábban is ismerte a férfit. Még hogy ismerte. Őt küldték, hogy levadássza az idegent, akit „megfertőztek” az emberi érzelmek.

A sors fintora, hogy a mai ellenállás egyik legfőbb hadoszlopa, Ryan ölte meg John May-t, mivel ez volt a parancs. Ha valóban meghalt, akkor feltehetően nem látjuk többé a férfit, pedig karakteréből sok mindent ki lehetne hozni, nem beszélve arról, hogy Michael Trucco is többet szerepelhetne.

A többi történetszál is jól sikerült és arrafelé is mozgolódtak az események.

Gondolok itt arra, hogy Tyler megtudta az igazságot, miszerint nem Joe az igazi apja. Emiatt mentek szét a szülők. Pedig Erica váltig állítja, hogy a teszt téved.
Ryan menyasszonya pedig szembesült a szörnyű valósággal. Milyen kár, hogy nem vőlegényétől tudta meg az igazságot, hanem rájött egy falba rejtett páncélszekrény segítségével.

A végére tartogattam a legütősebb sztorit. Az előző etap végén Georgei Sutton barátunkat elkapták a látogatók és alaposan megkínozták, hogy kiszedjék belőle a társai nevét. Georgei kemény maradt és nem tört meg. Pedig nem csak fizikai erőszakot alkalmaztak rajta, hanem érzelmit is. Engem teljesen megrázott, amikor a végén fájdalmas búcsút kellett vennünk tőle. Georgei meghalt, így az ellenállás is megfogyatkozott egy fontos személlyel.

Összességében egy fordulatos, izgalmas epizódnak lehettem szemtanúja. Tovább erősödik a sorozat, a kezdeti bukdácsolások ellenére nagyon jó úton jár már. Tetszik, hogy nincsenek mellébeszélések, csak a lényeggel foglalkozunk. Ezen kívül nem rekedtünk meg egy helyen, folyik rendesen a történet, néha csak kapkodjuk a fejünket. A dráma terén is jól áll a sorozat, az alkotók képesek merészeket is húzni. Ja, és a vendégszereplők gárdáját csak dicsérni lehet.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről