Supernatural 7x11 - Adventures in Babysitting

A hosszúnak tűnő téli szünet után visszatért közénk a Supernatural is. Az év utolsó részében történtek rányomják a bélyeget az egész történet alakulására. A visszatérés elég felemásra sikeredett, azt hiszem a rajongók nem ezt várták. A tovább mögött kiderül, hogy ez a kétarcú évad most épp melyik pofiját mutatja nekünk.

Ugye mindenki azt találgatta, hogy mi lesz Bobby sorsa. A készítők eléggé úgy állították be a dolgokat, hogy a kissé iszákos, de rendkívül szerethető vadászt nem látjuk többé élve. Nos, ez így is lett, legjobb tudomásunk szerint Mr. Singer meghalt.

Már taglaltam korábban, hogy mi a véleményem erről a fordulatról. Kicsinálni egy ennyire ikonikus karaktert elég merész húzás, főleg annak tudatában, hogy nincs ki helyettesítse. Ha belegondolunk, már senki sincs, aki a régi Supernaturalre emlékeztetné a nézőt. Habár ebben a sorozatban bármi előfordulhat, az írók ezen döntése mindenképpen meghatározza a széria további alakulását.

De ha már Bobby meghalt, legalább legyen valami értelme. Annyit értünk el, hogy Dick Roman első számú ellenség lett. Ezzel a lépéssel megnövelték a karakter fontosságát és megmutatták, hogy a testvéreknek ez már nem munka többé, hanem vérbosszú.

Néhány hét telt el Bobby halála óta, Sam és Dean eléggé maga alatt van, nem tudják merre tovább. Zsákutcába futottak a számokkal kapcsolatban. A segítség nem maradt el, a nemrég megismert Frank ugyanúgy próbált rájönni a megfejtésre, hetekig sikertelenül. Megjegyzem, hogy a különc figura még jó hatással is lehet a sorozatra. Tetszik a karakter.

Alapvetően két részre osztották az elmondani kívánt történetet. Egyrészt megismerhettük Sam vonalát, aki segített egy bajba került vadásznak és a lányának, Dean pedig közelebb került a számok megfejtéséhez.

Nem volt egy nagy sztori, sem egy túlzottan ütős rész. A leviatánok egyértelműen készülnek valamire, de senki sem tudja, hogy mire. Jó lenne, ha tényleg valami nagy durranás lenne, valami olyan, ami jobban megmozgatja a sorozatot. Hiányoznak az angyalok és a démonok, a nagyobb cél és a komolyabb történet.

Összességében egy közepes visszatérést sikerült összehozni. Ha visszaemlékszek a pár évvel ezelőtti téli szünetekre, sokkal összeszedettebb részeket kaptunk akkor. Rajongóként mégis azt mondom, hogy örüljünk a visszatérésnek és bízzunk benne, hogy nem kell csalódnunk a folytatásban.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről