Supernatural 6x10 - Caged Heat

Ez igen! Újra egy rendkívül jó Odaát epizódba botlottunk, amely a komolyabb vonalt erősítette és nem gyenge megvalósítást kapott. Itt aztán volt minden, mi szemszájnak ingere. Még egy meghatározó szereplőt is elvesztettünk. Természetesen mindenki tiszteletét tette, aki számít. Kétségtelenül az évad legjobb részei közé sorolható.

Tovább...

A neves csapatból talán csak Bobby hiányzott, vele most nem találkozhattunk, de visszatért Meg, Crowley, Castiel és persze Samuel.

Még mindig az egész cirkusz Sam lelkének visszaszerzése körül zajlik, ami annyira nem is egyszerű feladat. A démonok hazudnak, de hőseink ebből sohasem tanulnak. De ne menjünk ennyire előre.

Bebizonyosodott, hogy Mitch Pileggi mekkora színész. Tény, hogy nem ő vitte a hátán a részt, de nélküle szegényebbek lettünk volna pár ütős jelenettel. Mindig is lenyűgözött az a profizmus, amely átjárja ezt a sorozatot. Egyértelműen a karakterek a mozgatórugói mindennek. Nem elég egy jó történet, ütős poénok, stb. azokat még át is kell adni a nézőnek.

Pileggi valami fantasztikusat alakított, az egyik drámaibb jelenetnél szinte borsódzott a hátam, annyira el volt találva minden. A beállítás, a hangulat, a képek, a mondanivaló, egyszerűen minden. Dean, azaz Jensen Ackles sem bánkódhat, hiszen benne is van kakaó rendesen. Az ő játéka is zseniális helyenként, de most Pileggi mindent vitt.

Ha már itt tartunk, érdekes meglátás (nem tudom mennyire tudatos), hogy a Sam köré írt történet nem teszi lehetővé, hogy Padalecki is hasonló alakításokat mutathasson be. Úgy vélem, hogy nem is tudna ilyen szintre emelkedni. Hiába nagyszerű színész, ennyire azért ő sem jó. Ezt pedig az írók is meglátták és direkt nem hozzák őt olyan helyzetbe, amit nem tudna megoldani. Nálam ez a profizmus csúcsa.

Maga a cselekmény elég sötét tónust kapott, ami nem meglepő, hiszen ezúttal nem a hülyéskedésé volt a főszerep. De még ilyenkor is képesek az írók belecsempészni egy-két olyan poént, amitől leesek a székről. Nagyon elvezhetővé és simává válik az adott epizód az ilyen és ehhez hasonló harmóniáktól.

Ne áruljunk zsákba macskát, a beharangozóban említettem, hogy neves szereplőt temettünk. Crowley húzta a rövidebbet, úgy tűnik vele már nem kell számolnunk a továbbiakban. A miértre adandó válasz pedig roppant egyszerű. Végig hazudott arról, hogy vissza tudja adni Sam lelkét, így nem kegyelmeztek neki.

A történetről nem szeretnék többet elárulni, inkább nézze meg, aki akarja. Ennél sokkal érdekesebbek azok a nagyon apró és halvány villanások, amelyek igazi remekművé teszik a sorozatot. Főleg ilyen költségvetésből.

Összességében egy kiváló epizód, az évad egyik legjobbra, nagyszerű színészi teljesítmények, drámai végjáték, merész jövőkép. Kell ennél több?

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről