Supernatural 6x01 - Exile on Main Street

Én személy szerint a Supernatural visszatérését vártam a legjobban, mert ez az egyik kedvenc sorozatom. Az ötödik évad vége odab*szott rendesen, nem csoda ha óriási elvárásokat támasztottam a hatodik évad irányába. Bár némi kételkedésre adott okot, hogy eredetileg nem is terveztek ilyen hosszú időre a készítők, ők be akartál fejezni az előző szezon végén, amely meg kell hagyni remek finálé lett volna. Őszintén szurkolok, hogy ne csesszék el az új évadot és kapjunk még több humort, drámát és felejthetetlen pillanatokat. Akár vehetjük egy reboot-nak is az új szezont, mivel egy nagyobb lélegzetvételű történet véget ért és egy újat kell nyitni. Persze ha lesz egyáltalán valamiféle fő szál, mert egyáltalán nem biztos.

Tovább...

Nem volt rossz kezdés, bár valamivel többet vártam volna. Kicsivel több drámát, szívszaggató jeleneteket, hogy a két testvért újra összehozta az élet. Ezzel szemben kicsit laposnak éreztem, de reméljük ez még csak a bemelegítés.

Ami fontosabb, hogy a Supernatual vonat újra robog, eddig még 2-es sebességi fokozatban, de ez mindenképpen változni fog. Nem lennék az alkotók helyében, mert a Swan Song-gal nagyon magasra tették a lécet. Az előző szezon fináléja minden tekintetben a sorozat egyik legjobb részének számít. Hatásos lezárás, amely után nagyon nehéz visszajönni és még nagyobbat alkotni.

Szóval a történet szerint egy év telt el a Sátán legyőzése óta. Dean és Lisa együtt élnek és nevelgetik Ben-t, a nő kisfiát. Az idősebbik Winchester éli a normális emberek szürke hétköznapi életét. Van rendes melója, háza, figyelmes szomszédok, golfozás, stb. Ebbe az „idillbe” csöppenünk bele, amely nagyon gyorsan kifordul önmagából. Kezdetnek felfedik előttünk, hogy semmi sem az, aminek látszik, hiszen Dean még mindig pár centire alszik pisztolyától, a szőnyeg alatt van egy méretes ördögcsapda, stb. A vadász mindig vadász marad.

Hirtelen minden rosszra fordul, mikor feltűnik a sárga szemű démon. Hamar rájövünk, hogy ez nem valóság, csupán Dean-t képzelete tévesztette meg. Pontosabban egy dzsinn fertőzte meg és valóra váltja legnagyobb félelmeit. Ekkor tűnik fel Sam, aki segít bátyjának. Itt jön némi érzelmes pillanat és gyorsan belekeveredünk az események sűrűjébe. Bemutatkozik Samel, a testvérek nagyapja, aki kitűnő egészségi állapotnak örvend. Sőt. Az egész család hobbiból vadászgat.

Kiderül, hogy Sam már egy éve visszatért a Földre, de nem kereste fel fivérét, hogy neki is végre legyen normális élete. Ebből aztán lesz bonyodalom, dúsan.

Főleg, hogy Dean már nem akar visszatérni vadászni, nem akar belekeveredni, egyszerűen csak az új családját akarja megvédeni. Ez idővel nyilván változni fog, de az epizód végére is megmaradt ez az állapot. Feltűnt Bobby is. Jó volt látni.

Ellenben hiányzott Castiel, aki ezúttal nem jelentkezett. De mérget vehetünk rá, hogy fel fog tűnni többször is az évad folyamán.

Összességében egy új kezdet, egy új irányvonal a sorozat életében, amit meg kell szoknunk. A tempó még lassú, de remélhetőleg bedurvulnak az események szépen lassan.

0

én végig azt hittem, hogy a

én végig azt hittem, hogy a szomszéd pasi a dzsinn...

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről