Supernatural 5x14 - My Bloody Valentine

A címből is ki lehet találni, hogy a sorozat alkotói jó szokásuknak megfelelően adóznak a nagy ünnepek előtt, jelen esetben a Valentin nap előtt.

Maga a rész szokásosnak mondható. Könnyed szórakozást nyújtott, bár nem sokat haladtunk előre a történetben. Jól keverték a humort az akciót és a drámát.

Ettől függetlenül közép kategóriás epizódnak titulálom, amely az évad közepe tájékon nem probléma, csak már túl sok volt belőlük.

Folytatom...

Egy kisvárosban vagyunk, ahol furcsa események ütötték fel a fejüket. Mindegyiknek köze volt valamilyen különös halálesetekhez, amelyek gyorsan felkeltették kedvenc szelleműzőink figyelmét.

Rövid nyomozás után Cupidóra esett a gyanú. Nem viccelek, a mondákban szereplő lengén öltözött csecsemő helyett egy nagy, kövér és szőrös férfi jelent meg, aki látszólag nem volt teljesen százas. Ezek voltak a humoros jelenetek, főleg amikor Castiel is feltűnt a színen.

Mégsem alakult úgy, hogy Cupidóra vadászott volna a kis csapat, mert valami más húzódott meg a háttérben. Ez pedig nem más, mint a következő lovas. Maga Éhínség.

Eközben hőseink is kezdtek egyre furcsábban viselkedni, kivéve Dean. Samnek előjött a démonvér iránti csillapíthatatlan vágya, amelynek nem is tudott ellenállni. Késztetésének eleget téve, Sammy megtépázott néhány démont, akik vérét el is fogyasztotta.

Eközben Dean és Cas már a lovasra vadásztak. Pontosabban a gyűrűre, amely raktározza rendkívüli erejüket. A beavatkozás nem járt túl nagy sikerrel, gyorsan lefegyverezték a kis csapatot. Castielt is elérte az éhség. Pontosabban porhüvelye nem volt képes ellenállni a húsnak, így hát Cas is használhatatlannak bizonyult.

Sam mentette meg a napot, legyőzve a lovast.
Csak hát túl nagy árat kellett fizetni ezért a győzelemért. Az ifjabbik Winchester újra „elvonóra” került, Dean pedig egyre nehezebb bírta a vállára nehezedő terveket.

Összességében egy átlagosan érdekesen kiszámítható Odaát epizódot köszönthettük (ismételten). Már lassan ideje, hogy történjen valami nagyobb horderejű. Ne feledjétek, hogy a sorozat némi szünetre vonul. Pár hétig Supernatural nélkül kell megterveznünk a péntek esti programot.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről