Supernatural 5x11 - Sam, Interrupted

Sam és Dean visszatértek a karácsonyi vakációból és újult erővel vetik bele magukat a munkába, a rémséges teremtmények legnagyobb sajnálatára.

Hosszúra nyúlt a téli pihenő, de végre új részt üdvözölhetünk körünkben, amely hozta a szokásos színvonalat. Minden a helyén volt, tipikus Odaát mondanivalóval.

Ezúttal egy elmegyógyintézet volt szálláshelye a gonosznak, ahová hőseink betegként jutottak be. Várható módon nem maradtunk poénok és hülye szituációk nélkül. Főleg Dean volt elemében.

Lássuk...

Egy kiégett vadásztársuk hívására jöttek a fiúk a diliházba, mivel az imént említett fickó itt tölti mindennapjait. Bizony szörny üldözőnek lenni a mai világban nem kifizetődő, könnyen rámehet az ember egészsége.

Az már csak hab a tortán, hogy a betegek által egyszerűen csak szörnynek nevezett lény fogyasztja előszeretettel a bentlakók agyát.

Kellett némi idő, hogy hőseink rájöjjenek milyen teremtménnyel is van dolguk. Egy wraith típusú szörnyike ette halomra a páciensek agyát. Szerencsétlenség, hogy a lény emberi alakban szabadon járkálhat fel-alá, bárki lehet. Számára rossz hír, hogy a tükörben látható az igazi alakja (nem szép). Az ezüstre érzékeny, sebezhető, megölhető.

Elkezdődött a nyomozás, hogy megtudják ki is valójában a wraith. Dean vakvágányra tévedt, mert az egyik agyturkászt vélte az ördögi teremtménynek, de nem ő volt.

Csupán az igazi szörny fertőzte meg démonirtó barátainkat, amelytől szinte becsavarodtak. Olyan dolgokat láttak, amelyek nem voltak ott. Valóban megőrültek. Egy ideig abban a hitben hagytak minket, hogy tényleg mentális problémája van Dean-nek, de bebizonyosodott, hogy csak a wraith álnok munkásságának estek áldozatul.

A vége persze örömteli lett, mert elkapták a gazfickót és újra béke áraszthatta el az intézményt.

Az utolsó képkockákban még lelkiztek egy sort a testvérek, ahogy az lenni szokott.

Nem mondom, hogy eget rengető rész volt, de jó volt újra érezni, hogy a Supernatural visszatért és hétről hétre újabb izgalmas sztorikkal örvendeztet meg minket. Talán legközelebb már angyalt vagy  démont is látni fogunk.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről