Stargate Universe 1x16 - Sabotage

Nem indult annyira lendületesen, de végül mégiscsak elmondható, hogy egy jó rész akadt horogra. A cím sok mindent elárul, de azért történik még egy és más. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy egyetlen dolog miatt talán pici hiányérzete lehet az embernek.

Tovább...

Az előző rész végi nagy „balhét” nem folytatták rögtön, nevezetesen már mindenki lemondott a bolygón ragadt emberekről. Sőt, újabb probléma elé nézett a díszes társaság.

Dr. Rush számításai szerint a fény feletti hajtómű annyira megrongálódott és elöregedett, hogy nem fogja kibírni a két galaxis közötti hosszú utat. Ennek következtében minden élőlény meg fog halni a fedélzeten belátható időn belül.

Nem ez az első eset, hogy hasonló nyalánkságok elé nézünk, így hát a csapat sem tétlenkedett, hívtak egy specialistát a Földről, aki talán segíthet rendbe hozni a problémás eszközöket. A hölgyről tudni kell, hogy tolószékhez kötött, mozogni, magától lélegezni és enni sem tud. A testcsere pedig akár heteket is igénybe vehet, ezért csak rátermett ember kaphatta meg a feladatot.

Először James hadnagy jelentkezett önként, de nem sokáig bírta a megpróbáltatást, ezért átadta helyét Camile-nak. Kicsit belementek a romantikus, de jóval inkább érzelmes elbeszélésekbe a készítők, ezért írtam a bevezetőben, hogy az epizód közepéig nem úgy látszott, hogy nagy dolgok várnak még ránk.

Aztán bedurvultak az események. A bolygón rekedt 3 ember hipp-hopp visszatért a csillagkapuval, mikor a hajó egy robbanás következtében kilépett a fény feletti sebességből. Ezen eseménysor kapcsán van némi hiányérzetem, valahogy nekem túl simának tűnik ez a visszatérés, főleg annak fényében, hogy az elmúlt két rész ezen dráma mentén játszódott. Most meg varázscsapásra visszatérnek. Ezen lehetett volna még csiszolni.

Ellenben a miértre kapott válasz annál frappánsabbra sikeredett, megemelve ezzel az epizód élvezeti értékét.

Kiderült, hogy mikor James hadnagy visszatért a testébe a Földről, nem is ő szállta meg a porhüvelyt, hanem egy idegen lény, aki szépen feltérképezte a hajót, szabotálta a hiperhajtóművet, sőt még arra is jutott ideje, hogy elújságolja cimboráinak a Destiny pontos helyzetét. Ez elég nagy gáz, főleg hogy a hajó még nem állt készen a további útra, ezért mikor megékeznek az idegenek, a harc elkerülhetetlen lesz.

A nap megmentője Dr. Franklin lett végül. Rá emlékezhetünk a régebbi epizódokból. Ő volt aki elsőként kipróbálta a széket és azóta csak vegetál saját testében. Most hirtelen visszaszállt belé némi élet, beleült a székbe és a támadás alatt életre keltette a hajtóművet és el tudtak húzni az ellenségtől.

A záró képsorokból megtudhattuk, hogy a doki egyszerűen felszívódott a zárt szobából. Vajon az idegenek hatoltak be a hajóba és vitték el az egyetlen embert, akinek fejében ott van a Destiny komplett adatbázisa? Könnyen lehet.

Lényeg, hogy az utazók problémája átmenetileg megoldódott, de biztos vagyok benne, hogy jövő péntekig újak fognak az előzőek helyébe lépni.

Összességében egy izgalmas, fordulatos rész volt, amely hozta azt a kiváló hangulatot, amely miatt azt mondom, hogy a Stargate Universe az egyik legpozitívabb csalódás az utóbbi időben és az egyik leghangulatosabb sorozattá nőtte ki magát.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről