The River 1x07 - The Experiment

Így az évad vége felé teljes bizonyossággal állítható, hogy az idei televíziós évad egyik nagy meglepetése ez a sorozat. A finálé felvezetése hozta a kötelező színvonalat, kissé új irányba terelte a szériát, ami mégis megmaradt olyannak, amilyennek szeretjük. Nagyon szurkolok a második évadnak. De ne szaladjunk ennyire előre, inkább nézzük meg, hogy a tudósok mivel foglalatoskodtak a dzsungel mélyén.

Az előző rész zseniális volt. Az amúgy is zárt és hideg atmoszférába még több megfoghatatlant csepegtettek. Hőseink nem tudtak beleavatkozni az események alakulásába, csupán a képernyőn követhették Emmet vesszőfutását.

A mostani etapban már ők voltak mindennek a középpontja. A megtépázott faluba érve rá kellett eszmélniük, hogy valami nagyon nincs rendben. Dr. Cole-nak nyoma sincs, de egy másik ismerősbe azért belebotlanak. Plusz jön a nagy meglepi, miszerint eléggé zombiszerű emberkék árasztották el a helyszínt. Enyhén szólva is fura végkifejlet. Lehet, hogy nem is mindenkinek tetszik ez a megvalósítás. Én ki vagyok békülve a járkáló fertőzöttekkel még akkor is ha nem illenek 100%-ig a sorozat hangulatába.

Kurt barátunkról tudhattunk meg többet az epizód alatt. Fény derült a marcona férfi egyik motivációjára amiért a felfedezőkkel tartott. A dolgok ezt a részét már jóval unalmasabbnak és elcsépeltebben találtam. Túl sok volt a drámázás és a „szívbemarkoló véletlenek”. Azt hiszem kevesebbel is beértem volna.

A lendület azonban kárpótolt ezért a néhány jelenetért, hiszen végre meglett az a nyavalyás Emmet Cole. Bebábozódott. Áh, inkább nem kérdezek semmit.

Azonban valami nem hagy nyugodni. Megtalálták Rabbitet, aki nagyjából akkor kerülhetett erre a helyre, mint Dr. Cole. Tehát fél éve. Ez szinte bizonyos, mert Emmet végső elkeseredésében felhívta a fiát és akkor még nem nyilvánították halottnak. Utána pedig nem sokáig húzta. Szóval Rabbit, hogy a bánatba bírt ki fél évet a portyázó zombik között? Miért nem ment el? Mit evett, stb?

Reméljük a finálé is hozza majd a jól megszokott színvonalat és az se lenne baj, ha rátenne még egy lapáttal. Remélem, hogy nem olyan évadzárót kapunk, ahol foghatjuk a fejünket főleg akkor ha nem lesz második szezon.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről