Persons Unknown 1x05 - Incoming

Az ötödik rész kicsit más volt, mint az eddigiek, főként azért, mert egy-két dolog napvilágot látott, már legalább valami halvány elképzelésünk lehet arról, hogy mi folyik itt. Ez némiképp más irányba is tereli, terelheti a sorozatot, amely kissé sajnálatos, hiszen a misztikus vonalnak így búcsút inthetünk.

A cikk ide kattintva folytatódik spoileresen...

Úgy tűnik a készítők ennyit vártak és kezdik szépen lassan beadagolni a nézőnek az igazságot. Nem tudom mennyire szerencsés, talán még hagyhatták volna levegőben lógni a dolgokat, többet agyaltak volna a rajongók. Emellett egész biztosan sokan kiszállnak a sorozatból az ötödik rész végeztével.

Szóval nagyon úgy tűnik, hogy valami kísérlet, megfigyelés részesei lettek hőseink. Ha ez így van, akkor minden természetfeletti elképzelést sutba dobhatunk. A dologban az a vicces, hogy ez a megfigyelősdi több szintes. Az előző epizód végén láthattuk, hogy Joe is benne van a dologban, téglaként férkőzött az elraboltak bizalmába. Már annyira nem is biztos ez az elmélet. Az én személyes véleményem most, hogy a férfi is ugyanoly kísérleti patkány, csak ő azt hiszi, hogy nem az. Ettől függetlenül őt is ugyanúgy megfigyelik, mint mindenki mást.

Na, de nem akarok negatív képet festeni az egyik főszereplőről, aki eddig abszolút pozitív karakterként lett ábrázolva. A dolog nem sokat változott, pusztán gazdagabbak lettünk némi infóval vele kapcsolatban.

Na, de a lényeget még nem mondtam. A rendkívül idegesítő szőke lányt, Tori-t Olaszországban találták meg holtan miután „kijelentkezett” a különös városból. Na szép! Szóval ez vár a távozókra. Az egészben az a legszebb, hogy a fogságban rekedt többieknek olyan képsorokat vetítettek le, amelyből ők azt hihetik, hogy a kisasszony épségben került ki a kalandokból.

Az elhalálozott csajszi helye nem maradhat betöltetlenül. A szervezők gondoskodtak arról, hogy ez így legyen és új jövevényt hoztak be a képbe. Egy Erika nevű nőt, akit Kandyse McClure testesít meg. A színésznőt sokáig láthattuk Dualla bőrébe bújva a Battlestar Galactica korai szezonjaiban.

Több szerepet kapott Joe és Janet kapcsolata. Láthattuk, hogy a férfi mire képes a lányért, aki iránt mély érzéseket táplál. Még a saját „főnökeivel” is szembeszáll, hogy megmentse.

Eddig nem sokat beszéltem arról, hogy mindezen történésekkel párhuzamosan láthatunk jeleneteket a való világ eseményeiből. Janet volt férje és gyermekének apja gőzerővel nyomoz, hogy választ találjon ex kedvese eltűnésére. Mondhatjuk bátran, hogy a férfi jó nyomon jár. Valószínűleg a szálak összeérnek később.

Összességében egy olyan részt láthattunk, amelynek következtében biztosan sokan abba fogják hagyni a sorozatot. A magyarázat kialakulóban, főszereplő-halál kipipálva, új szereplő behozatala is rendben lezajlott.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről