Persons Unknown 1x03 - The Way Through

Túl vagyunk a harmadik részen, amely ismét hozta a kötelező hangulatot, mindemellett a sztori is kezd kibontakozni. Nekem továbbra is tetszik a sorozat, mondhatnám, hogy egyre jobban kezdi kinőni magát. A karakterek továbbra is sötét lónak számítanak, alig tudunk róluk valamit. Úgyszintén a környezet, amely jelentősen részt vesz a misztikum kibontakozásában.

Tovább...

Bevallom, lehet megint mellényúltam sorozat terén vagy nem látom a fától az erdőt, mivel az elmúlt 3 rész alapján az abszolút nézős kategóriába tartozik nálam a Persons Unknown. Azért írom ezt, mert más oldalakon eléggé lehúzzák. Tényleg nem érzem azt, hogy ennyire rossz lenne. Sőt. Kellemes meglepetés.

Tetszik a misztikus vonal, a sok-sok kérdés válaszok nélkül. Bár szinte biztos vagyok benne, hogy hatalmas csalódás lesz egyesek számára a széria vége, hiszen ha valamit nem úgy magyaráznak meg, ahogy azt a derék tévénéző akarja, akkor nagy a baj. Lásd: Lost finálé. Szerencse, hogy én ilyeneken nem szoktam problémázni, a kérdések és a találgatások jobban izgatnak.

A mostani epizód leglényegesebb történéseit sajnos lelőtte a trailer, de legalább már tudjuk. Nem érdemes előzetest nézni.

Az első képsorok arról árulkodtak, hogy hőseink nekiláttak egy hatalmas alagutat ásni, amellyel talán átjuthatnak a mikrohullámú erőtér alatt. Fel is hökkentem picit ezen megoldás láttán, hiszen én is pont erre gondoltam. Ássanak lyukat aztán lesz, ami lesz. Ahogy az eleve borítékolható volt, megint közbejött valami, hogy ne sikerüljön a móka. Egy jókora acélfalba ütköztek. Kac-kac!

Aztán jött a feketeleves, egy helikopter formájában. A repülő masina egy fém dobozt ejtett le túlélőinknek, amelyben gázmaszkok voltak. Sajnos csak 3 db. Nem jut mindenkinek. Szívás. Elkezdődött a pszichológiai hadviselés. Főszereplőink egymásnak is estek, voltak akik kimaradtak a buliból, de egyesek nagyon agresszívek lettek.

Közben érdekes dolgokat tudhattunk meg Charlie-ról. A tévében látott képekből nyilvánvaló, hogy a férfi megölte feleségét. Nocsak. Valahogy az a határozott érzésem, hogy mindenki rejteget valamit.

A legnagyobb poén az epizód végén jött. Pontosabban amikor elöntötte a hotel előcsarnokát a gáz. Mindenki kapkodott a gázmaszkokért, még tettlegességig is fajultak az események. Végül azok szívták meg, akik felvették a maszkot, mert a gáz nem volt toxikus, ellenben a maszk belsejéből elkezdett szivárogni valami zöld cucc.

Újabb nehéz napon vannak túl kedvenceink. Biztosra vehetjük, hogy tartogatnak még számunkra izgalmakat és váratlan húzásokat. Ahogy ezt a záró képsorokból is láthattuk.

Összességében egy tetszetős epizód. Nem éreztem gyengébbnek a többitől, ahogyan a sorozat is derék módon tartja magát a nyári műszakban.

0

Haly tök jó

Haly tök jó

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről