Persons Unknown 1x02 - The Edge

Még mindig tartom, hogy a Persons Unknown lehet a nyár sorozata. Persze csak ha tartja magát. A második rész semmivel sem volt rosszabb a bevezetőnél, így továbbra is a nézhető tartományba esik a széria. Történtek dolgok a mostani etapban is, hőseink mozgolódtak jobbra-balra, de egyetlen dologra rá kellett jönniük. Nincs menekvés.

Spoilerekkel folytatom a tovább mögött...

A feszült légkört sikerült megtartaniuk a készítőknek. Továbbra sem tudunk semmit és ahogy haladunk előre a történetbe, egyre jobban tévútra vezetnek minket.

Feldobták az esetleges természetfeletti/földönkívüliek teóriát, de nem hinném, hogy ez állna a háttérben. Bár ha így van, azzal se lenne különösebb gondom. Ezen kívül Tori mondott egy-két érdekes dolgot az apjáról, aki elég befolyásos ember és a fiatal szőke lány biztosra veszi, hogy apuci áll minden mögött. Mi azonban ne vegyünk erre mérget egyelőre.

Szóval a sorozat legnagyobb mozgatórugója a titok és a különleges hangulat. Biztos sokaknak nem tetszik, de nekem valahogy bejön, amikor alig tudunk valamit, a következő lépés egyenesen kiszámíthatatlan és mindig kapunk valami váratlant.

Ez történt most is, hiszen Moira, sikeresen kioperálta mindenkiből a bőr alá ültetett kütyüt és hőseink joggal feltételezhették, hogy így már képesek lesznek megpattanni ebből a szellemvárosból. Nos, elég rosszul gondolták és erre nagyon hamar ők is rájöttek. Janet volt annyira ostoba, hogy elkezdett rohanni a városból kivezető úton, de valami erőtérbe botlott, amely szép kis sebeket ejtett rajta.

Úgy tűnik a várost valami mikrohullámú bizbasz védi, amely lehetetlenné teszi a kijutást. Így hát az elraboltak közül ketten, Charlie és William úgy döntenek, hogy megdolgozzák kicsit az éjjeli portást, hátha tud valamit. Az akció azzal végződik, hogy az ártatlannak tűnő fickó meglóg és rá valahogy nincs hatással a mikrohullámú ketyere.

A fordulópont akkor köszönt be, mikor elkezd masszívan szakadni az eső. Az elrablók és megfigyelők tökéletes tervébe apró tüske szorul, mikor a mikrohullámú erőtér masinába belecsap a villám és használhatatlanná válik. Hőseink kapva kapnak az alkalmon és egy furgonnal elhúznak messzire a várostól.

Az igazi „kac-kac” jelenet csak ezután következik. A furgon büszkén halad a kanyargós úton, mígnem egy fénylő izéhez nem ér. A hatalmas fényességbe beleszáguldanak kis csapatunk tagjai és láss csodát. Visszakerülnek a városba. Kac-kac.

A való világ eseményeit is megtudhatjuk pár jelenetből. Egy újságíró szaglászik Janet eltűnésének ügyében és sikamlós talajra téved. Egy férfi szivélyesen elbeszélget a férfivel, hogy ezt talán nem kéne firtatni.

Az epizód vége sejthető. Janet fegyvert szegez Joe fejére, hiszen az üzenet szerint ha a fiatal anyuka megöli a férfit, szabadon távozhat. Ehelyett a kamerába lövi az értékes muníciót.

Összességében egy jó sorozat jó része volt. Érdemes nézni, engem nagyon érdekel mi lesz a titok nyitja.

0

Hát engem is veszettül

Hát engem is veszettül érdekel, úgyhogy remélem nem veszik le a képernyőről, mert akkor meg kell várni a dvd kiadást.

wouhn képe

Szerintem maradni fog. Csak

Szerintem maradni fog. Csak nagyon drasztikus esetben hagynak félbe egy évadot. A sorozat pedig olyan stílusú, mint tavaly a Harper's Island, szóval több évad nem nagyon várható belőle. Ezt az egyet pedig tuti le fogják adni.

Nem tudom miért van arról

Nem tudom miért van arról szó, hogy lehet e folytatása. Ugyanis már 2009 első felében leforgatták. 1,5 év után csak nagy siker után folytatnák, de már vetítés előtt is lehetett tudni, hogy nem lesz, így szerintem már a díszletek sincsenek meg. A Harper's islnad többé-kevésbé jó volt. Meglepetések ott annyira nem voltak (gyilkos tekintetében).

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről