Nikita 01x02 - 2.0

Mostanában elmaradoztam a kritikákkal, amit nagyon sajnálok, de sajnos a sulira kell fognom. Ám most egy kicsit betegszabadságra vonultam, így egy kis szabadidőhöz jutottam, és próbálom valamelyes pótolni a lemaradásom! A sort a Nikita következő epizódjával kezdem. Nem régen pótoltam be a lemaradásom, és meglepett, hogy mennyire lekötött a sorozat, úgy értem, már írtam, hogy kis sorozat lesz, de álmomban sem reméltem, hogy az egyik kedvencemmé fog előlépni, így kilenc rész után. De itt még messze vagyunk a kilenctől, tehát most vágjunk bele a második epizódba!

Tovább...

Az első rész utolsó másodperceiben felsejlett a gyanú, hogy Alex mégsem olyan véletlenül került a Divízióhoz. Ez a gyanú itt és most megerősítést nyert, ugyanis maga Nikita mondja, hogy van egy beépített embere a Divízióban, akit ő képzett ki, és segít neki információhoz jutni az egyes lehetséges célpontokról, akciókról. Percy és a többiek persze teljesen értetlenül állnak a dolog előtt, hiszen elképzelésük sincsen, hogy hogyan szerezhet Nikita állandóan tudomást az esetleges „helyzetekről”.

Ez az epizód egy frissen szabadult, egykori orosz kormányfő köré épül, akit elítéltek amerikában, és éppen most szabadult. Sokan ellenzik a szabadulást, és nem tartják igazságosnak a döntést. Mirko Dadich sok embernek okozta a halálát, ám a Divízió mégis védelmet nyújt neki. Persze szinte azonnal sejthetjük, hogy valami hátsó szándéka van Percynek, hiszen csak úgy nem segít embereknek. Amint beérnek a szállodaszobába egyből kiugrik a szög a zsákból. Percynek Dadich urániumára van szüksége, amit még „fénykorában” dúsíttatott.

Hogy a legkedvezőbb kimenete legyen az üzletnek, Percy próbálja orosz barátunk minden szükségletét kielégíteni, így történhetett meg, hogy Alex megkapja első bevetését. Persze mindenki meg van döbbenve, hogy szinte alig töltött el néhány hetet a kiképzésen, máris megkapja első feladatát. Ám nem éppen egy megtisztelő feladat, hiszen egy escort lányt kell eljátszania. De legalább tudja értesíteni Nikitát.

Ekkor különös betörők törnek rá a Divizióra és Dadichra. Kiderül, hogy nem csak Nikita és a Divízió szemelte ki magának az uránium bárót, hanem egy bizonyos Hannah Cushko is, akinek az édesapja dúsította az urániumot, és mivel őt halálra ítélték Dadich bukása után, a lány kénytelen revansot venni. Tehát elrabolja a férfit, és mindenáron megakarja tudni, hogy hol van a GPS, amin az uránium koordinátái vannak.  Mivel egyik fél sem esett a fejéra, hamarosan egy metró-aluljárós-üldözős-lövöldözős jelenet veszi kezdetét, amit már nem fogok leírni, mert akkor hol lenne az izgalom! :D

Még így a végén szeretném felhívni a figyelmet, különösen a nőnemű nézőkét Michael-re (a.k.a. Shane West-re), aki nekem csak a kilencedik epizódban tűnt fel úgy igazán, de így visszanézve már nem értem, hogy miért is nem kezdtem el korábban rajongani érte! Na, de lényeg a lényeg, nézzétek, élvezzétek és véleményezzetek!

 

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről