Lost 6x07 - Dr. Linus

Ki gondolná, hogy már 7 epizód lement? Olyan, mintha csak tegnap kezdődött volna az évad. A kezdeti nyugisabb részeket izgalmasabb társaik váltották fel, amelynek hatása érezhető. Jobban pörög a cselekmény, haladunk egyik pontból a másikba, közben pedig fogalmunk sincs, hogy mi van.

Ahogyan a címből is ki lehet következtetni, a rész főszereplője Ben volt. Elöljáróban annyit, hogy Michael Emerson ismét nagyon alakított.

Tovább...

Egy újabb kiszámíthatatlan résszel lettünk gazdagabbak. Megmutatták nekünk a Benjamin Linus nevű ember másik arcát., ahogyan eddig még sosem láthattuk.

A való világban történteken érződött igazán, hogy a készítők elkezdték belén sulykolni, hogy Ben karakterében még nagyon sok potenciál van. Szóval Dr. Linus történelmet tanít az egyik középiskolában. Kedves, aranyos, megértő ember, aki odafigyel diákjaira. Nem gondoltam volna, hogy ezeket a mellékneveket valaha egy mondatban tudom használni a Ben Linus névvel, de úgy tűnik mégis.

Az események zajlanak, Dr. Linusnak lehetősége nyílik elfoglalni az igazgatói széket, de komoly árat kellene fizetnie érte. Az egyik növendéke (aki valójában Alex) jövője van a kezében. Ha úgy dönt, hogy elbitorolja a jelenlegi igazgató állását, akkor Alex nem kap ajánlólevelet és mehet a süllyesztőbe. Ellenben Ben megkapja a hőn áhított hatalmat és befolyást.

Őszintén megmondom, hogy arra tippeltem, hogy a végig kedvesnek és jószívűnek látszó tanár úr a végén kimutatja a foga fehérjét és önmaga célját helyezi előtérbe. Nem így történt. Helyesen cselekedett. Ki hitte volna?

A szigeten zajló események jóval izgalmasabbra sikeredtek. Leszámítva azokat a jeleneteket, amikor Bennek ásnia kellett a saját sírját, mert Ilana megharagudott rá, amiért megölte Jacobot. Bár ezeknek a képsoroknak is megvolt a maga pikantériája, itt alakított számomra hátborzongatóan jót Michael Emerson. Csak sajnos nem jutottunk előrébb a sziget titkát illetően.

Jack bácsi ismét felkötötte a gatyát és jót beszélgetett Richarddal. Picit úgy tűnt, hogy a korsodó tengerésznek befellegzett, de aztán csak életben maradt. Kár, hogy a drámai képsorokon kívül semmire nem voltak jók ezek a jelenetek.

A rész vége hozta a kötelezőt. Először a megható pillanatokat, mikor a parton találkoztak a volt szigetlakók. Aztán feltűnt egy tengeralattjáró, személyesen Mr. Widmore-ral a fedélzetén. Hú, mi lesz itt még?!

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről