Lost - 6x05 - Lighthouse

Különleges résznek lehettünk tanúi. Mostanában egyre több kérdést válaszoltak meg nekünk, ebben a részben pedig ismét csak nézhetett nagyot az ember, mert még több kérdés merült fel. Már itt állunk az ötödik résznél, nincs is már olyan sok az évadból és még mindig nem tudjuk, hogy mi folyik itt.

Jöjjenek a részletek...

Jack körül forgott a világ, pontosabban az epizód.

A megszokott módon két történetszálon mozogtunk, amelyek elég gyorsan váltották egymást. Bár lehet, hogy csak azért tűnt így, mert nagyon gyorsan elrepült a rész. Nem tudom.

Lényeg, hogy a lassúság továbbra is mozgatórugója a mondanivalónak. Egyesek számára talán unalmasnak tűnhettek bizonyos jelenetek, pedig higgyétek el, hogy minden fel van építve az utolsó morzsáig. A misztikum és annak az érzése, hogy végre kapunk válaszokat vitte a hátán a részt. Ettől lett összességében egy kiváló epizód.

Jack életét követhettük nyomon a kinti világban, ahol természetesen épségben megérkezett Los Angelesbe. Azért vannak itt is fura dolgok. Pl.: a vakbélműtét helye a férfi hasán. Az anyja állítása szerint kiskorában operálták meg, de látszólag Jack erre bizony nem emlékezett.

A nagy meglepetésre nem is kellett olyan sokat várni, hiszen feltűnt Jack fia. WTF? Csak én vagyok hülye vagy eddig neki nem volt ilyen? Na, mindegy most van egy David nevű kölke, akit nagyon szeret és jó apja akar lenni. Ezek a jelenetek tényleg unalmasnak hatnak, mivel igazából semmi sem történik, csak Jack szeretne belépni a bizalom körébe a fiánál.

A szigeten zajló események már másik kalapba esnek, mivel azok mindig nagyobb értékűek. Hurley és Jack kirándulásának lehettünk tanúi egy világítótoronyhoz. A misztikus objektum eddig még nem került rivaldafénybe. Most azonban fontossá vált, mivel valaki közeledik a sziget felé és mutatni kell neki az utat. Ezt maga Jacob állította, akit ugyebár csak Hugo lát. Lényeg, hogy ezt meg kellett tenni. Egyrészt mert Jack-nek magának kell rájönnie, hogy mi is a dolga a szigeten, másrészt mert a templomnál történni fog valami nagy szerencsétlenség.

A világítótorony belseje volt a legjobb. A tükrök mindig más képet mutattak, ahogy forgatták a fokmérő kereket. A fokok mellett nevek voltak felsorolva, kevés kivételtől eltekintve egytől egyig áthúzva. Sheppard uraság megpillantotta a saját nevét (23), odatekerték a kereket és a tükörben feltűnt Jack szülőháza. Ettől kicsit mérges lett és összezúzta a tükröket, okozva magának majd 20 évnyi balszerencsét.

Láthattuk a visszatérő Claire-t is néhány jelenetben. Látszik, hogy valami tényleg megváltozott a lányon. Simán kinyírt valakit, mert miért ne alapon. A végén feltűnt a Locke papa bőrében mászkáló férfi. Vélhetően együtt igyekeznek majd a templomhoz.

De csak jövőhéten.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről