Lost 6x04 - The Substitute

Nem volt rossz epizód, csak hamar eltelt. Bizony mindig ez van valamivel, amit nagyon élvez az ember. Most már tisztán látszik, hogy a lassú tempó maradni fog, legalábbis az évad első felében. Legalábbis most így állnak a dolgok.

A mai rész Locke papa köré épült.
Láthattuk hogy megy a sora az „elképzelt” világban, ahol sosem zuhant le a repülőgép. Ezzel párhuzamosan folytak az események a szigeten is, ahol a Locke képében mászkáló teremtménnyel tarthattunk toborzó körútra.

Tovább...

Kaptunk néhány választ olyan kérdésekre, amelyek már sok-sok éve kérdőjelként lebegtek nézők ezrei felett. Ám ne szaladjunk ennyire előre, először ismerkedjünk meg az új felállással.

A Locke képét felvevő lény elindult, hogy embereket toborozzon maga mellé. Sawyert találta meg, akit egy igen érdekes túrára vitt. Az kétségtelen tény, hogy a fickó jól keveri a kártyákat és még talán Bennél is jobban ért a manipuláláshoz.

Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy ő képviseli a rossz oldalt (fekete füst, fekete kavics, fekete ruha, stb), de saját magát mégis áldozatnak mutatja. Akar valamit. Erre a kérdésre a pontos választ még homály fedi, de biztos, hogy főszereplőinkre szüksége van. Van lehet, hogy nincs, de nem tud velük mit csinálni, nem ölheti meg őket (ez a szabály) csupán elültetheti a bogarat a fülükbe.

James persze rögtön lereagálta, hogy nem John bácsival sétálgat a dzsungelben, a fejlövés is szóba került, de a férfi szépen lebeszélte hősünket.

Mindezek mellett párhuzamosan zajlottak az események a mi lett volna ha világban.
Locke köré épültek az események. Terry O'Quinn nagyon jó színészi teljesítményt nyújt. Jól hozza mind a két karaktert, amelyeket életre kelt. Az igazi John Locke sokkal másabb, mint a szigeten bolyongó imposztor.

Láthattuk milyen nyomorúságos John élete a tolószékben, ő mégis igyekszik pozitívan hozzáállni a dolgokhoz. Sajnálatra méltó és szerethető ember. A kinti világban persze összeismerkedik egy-két „cimborával” a szigetről. Biztos lesz itt még balhé.

Az epizód végén fény derült a számok jelentésére.
Minden szám egy-egy főszereplőhöz van hozzárendelve. Sayid, Kwon (de melyik?), Ford, Jack, Reyes. Ez csak öt. Lehet, hogy nem figyeltem eléggé, de én csak őket láttam.

Többet sajnos nem tudhattunk meg. Talán még annyi fontos, hogy ilyen pici információ fejében James máris átállt az újjászületett Locke bá oldalára. Gyanítom, hogy nem ő lesz az egyetlen.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről