Legend of the Seeker 2x17 – Vengeance

Ismét egy jó részhez volt szerencsénk, amely sok érdekességgel szolgált.
Felfedett a két neves-nemes család (Zorander és Rahl) múltjából is pikáns részleteket. Emellett egy remek vendégszínész is gazdagította az epizódot: John-Rhys Davies.
De mindez eltörpül amellett a tény mellett, hogy haladt végre a történet!

Apák és fiúk.

Az alapkoncepció melyből a mostani bonyodalmak adódnak, hogy Panis Rahl – Darken és Richard apja – él. Eddig a szereplők és mi is, úgy tudtuk, hogy az egykori gonosz zsarnok természetes halált halt.
Természetesen meghalt annál fogva, hogy a saját fia végzett vele.
Az Alvilág egyetlen nem alulöltözött lakója, Darken Rahl pedig mindenáron szeretné megtalálni a férfit.

Ennek érdekében kapcsolatba lép Zedd öccsével, Thaddicus-szal. A két testvér már régóta dédelgette magában a vérbosszú tervét, hiszen Panis ölte meg az ő apjukat.
Thaddicus tehát gyorsan elrohan a bátyjáért és ráveszi, hogy segítsen megkeresni és megölni a halottnak hitt egykori uralkodót. De Zedd nem engedi, hogy a többiek is velük tartsanak!

Richard-ék tehát a varázsló nélkül folytatják az útjukat, mely során összeakadnak egy vándor tudóssal, akiről kiderül, hogy pont a Kereső nyomában járt. Fontos információ van a birtokában!
A Könnyek Köve ugyan még nincs meg, (nem tudom valaha meg lesz e…) de a meglelése még nem változtatna semmin, hiszen nem tudják, hogy kell bezárni a hasadékot a Fátylon.
Ellenben ez az öregúr (John-Rhys Davies) tudja, hol található meg az a tekercs, amiből ezt megtudhatják. Ekkor jön a nagy fordulat!
A Horace nevezetű idős férfi nem az, akinek beállította magát.

Ennél nem is mondok többet, csak annyit, hogy különleges fejezet tárul fel a szereplők életéből, megtudhatjuk, hogy Panis Rahl sem volt az a szívtelen zsarnok, mint azt eddig hittük.


Mi több, minden borzalomról, ami Középföldet sújtotta, Zedd tehet. Minden rossznak ő az oka!

Az epizód tele van bűnbánattal, a vendégszínész nagyon jót játszik, a történet ismét inkább érdekes, mint haladó szellemű. De legalább már látni lehet az alagút végén a fényt!
A sorozat végre ismét jó részekkel jelentkezik, – és nem háromhetente – aki megnézi az előzetest, az láthatja, hogy a következő felvonás is érdekesnek ígérkezik.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről