Legend of the Seeker 2x13 – Princess

Mostanság meglehetősen elégedetlen voltam a felhozatallal, ezért is reménykedtem – a trailer alapján – egy jópofa, mókás epizód lehetőségében. Meg kell mondjam, a készítők mindent az elvárásaim szerint csináltak. Rég szórakoztam ilyen jól Seeker-en!
Ez hölgyeim és uraim, a tökéletes töltelék epizód.

Akkor nézzük is…

Lemegy a főcím és rögtön bele is csapunk a lecsóba, hiszen Nicci, a Sötétség Nővére, aki nagyon gonosz, visszatér. Mint ahogy azt megjósoltuk…
Kahlant pedig két Gár elrabolja és egy furcsa, ám nagyhatalmú úr várába viszik. Ezt a férfit Margrave-nek hívják és fura rigolyák és törvények betartására kötelezi az alattvalóit.
Úgy alakul, hogy az Inkvizítor Anya egy cellába kerül Margrave előző feleségével, akire immáron nincs többé szükség. Richard-nak, Cara-nak és Zedd-nek nincs könnyű dolga, hiszen a várúr kastélyában megszűnik mindenféle mágia. Teljesen hatástalanná válik bármilyen és bármekkora hatalom.
Emellé még az is kiderül, hogy a különös uraság lepaktált a Sötétség Nővéreivel és e paktumban komoly szerepet játszik Kahlan.
Felmerül hát a kérdés, hogy jutnak be hőseink és szabadítják ki társukat a börtönből?

A helyzet az, hogy Margrave új asszony pajtás után néz éppen, vagyis hercegnőket fogad várában, és amelyik megfelel a számára az lesz az új házastársa. Magától értetődik, hogy Cara lesz a hercegnő, mert a Keresőt és a vén mágust elég nehezen lehetne eladni, mint fiatal szép kisasszony. Az egyik oda tartó hercegnő és kísérőinek álcáját felvéve bejutnak a palotába.
Ahogy Zedd kinézett én azt hittem meghalok a röhögéstől, és ha ez nem volna elég, Margrave heroldja ráhajt az álruhás varázslóra!
Eddig szép és jó minden, csak hogy itt a nőknek rímekben kell beszélni, ha az Úrhoz szólnak.
Ez az, amiért részben tetszett a rész. A rímekkel dúsított párbeszédek különös pikantériát adtak az epizódnak. A másik dolog, ami miatt elégedett voltam, az a poénosra vett stílus volt, a vicces jelenetek.
Például Richard-nak meg kellett próbálnia közelebbi kapcsolatba kerülnie Margrave nem túl attraktív húgával, amiből majdnem házasság is lesz a végére.
Kahlant csak a legvégére tudják kiszabadítani, mert a rész végére befutnak a Sötétség Nővérei.
Lesz is bunyó báli ruhában és hasonló mulatságok, majd egy kellemes élcelődéssel zárul az epizód.
Egyszóval én kellemesen szórakoztam ezen e részen. Ezzel a viccelődéssel elmozdították a sorozatot a holtpontról. Végre valami mást kaptunk, a megszokottól eltérőt.
Hátha mostantól halad majd a story is…
De ha nem akkor legalább hasonló töltelékekkel szórakoztassanak, mert úgy látszik, ötlet azért még van.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről