Legend of the Seeker 2x07 - Resurrection

A Kereső újra itt van, beindul a Seeker-Szerda! Új résszel jelentkezem és mostantól minden szerdán kereshetitek az új epizód kritikáját!
Nincs kétségem, hogy a cím nagyban árulkodik arról, hogy miről is lesz szó. A resurrection, vagyis feltámadás sokat sejtet. Akkor el is árulom, hogy egy remek epizóddal van dolgunk, kellően izgalmas és drámai a szünet utáni folytatás. Régi szereplők térnek vissza, meghökkentő megoldásokkal gazdagították a történetet, ámbár meg lennék lepve, ha mindez így lenne a regényben…

A téli álom után...

Azt hiszem túlzás nélkül állíthatom, hogy a sorozat, a második évad elején elég hullámzó teljesítményt nyújtott. Akadtak jó részek, de valahogy nem volt hatásos a folytatás, a story sem nagyon haladt. Ez a rész borítja az eddigi papírformát és számtalan újdonsággal rukkol elő.
Egy kellemesen megkomponált harccal kezdünk, melyben ismét jelentőségteljesebbé válnak a lassítások.
Zedd egy új varázslattal is bemutatkozik, mivel kiderül, hogy Richardnak ellenlábasa akadt, aki vele ellentétben szívesen elfoglalná a Rahl-trónt. Ez egy d’harai parancsnok, Grix.
Ez a parancsnok Suttogókkal szórakozik, - ehhez kapcsolódik az öreg mágus varázslata - ezért a Kereső és Cara a nyomába ered, hogy elkapják. Eljutnak egy kuplerájba, amit nem más futtat, mint egy régi, kedves ismerős, Denna. Az egykori Mord-sith, aki olyan keservesen megkínozta főhősünket (az első évad egyik legjobb epizódja volt). E szőke nőszemély természetesen nagyszabású terveket szövöget, főként Richard testével kapcsolatban. Amíg Cara a többiekért megy, Denna elfogja a Keresőt.
Meg kell említeni a másik régi szereplőt, aki visszatér az epizódban. Ő Denee, Kahlan húga, akiről eddig mindenki azt hitte, hogy meghalt. Na, persze az ő visszatérése sem tökéletes…

Most nagyon spoileres tartalom fog következni, tehát csak az olvasson tovább, akit ez nem zavar!

A nagy visszatérések közepette, valaki azonban távozik. Meglepő módon Richard az!
A Kereső meghal! Lekerül az Alvilágba! Jaj, istenem…
Ez egy jó kis húzás a készítőktől, de megmondom miért hatástalan. Sajnos a második évadban volt már pár drámai lépésük. De rögtön abban az epizódban meg is oldották a problémát!
Olyanok lettek a részek, mint a Scooby-Doo rajzfilm epizódok. Veszünk egy feladatot és abban a részben mindent rendbe is rakunk.
Ezek után nem árulok el nagy titkot, hogy Richard megússza. De nem ilyen egyszerű a dolog, mert a kissé unalmassá váló Megbízott ötleten csavarva egyet, kihoznak még egy érdekes helyzetet az eseményekből. A Kereső ugyanis szembe kerül a testvérével az Alvilágban és kap egy ajánlatot…
Végül minden megoldódik, de azért akad egy két dolog, amit érdekességképpen mindenképp meg kell említeni. Az egyik, hogy Denna eltulajdonítja az iránytűt, tehát Könnyek Köve sztornó, először a tájoló kell. Továbbá Cara karaktere ismét átalakuláson ment keresztül.
Elsőként kiáll Kahlan mellett, mi több megbecsüléssel beszél róla, továbbá bocsánatot kér Denee-től, amiért végzett vele még anno.
Carában számtalan lehetőséget látok. A karaktere egy kincses bánya a sorozat szempontjából.
Egy a lényeg, a pihenő jót tett a sorozatnak, mert a hetedik rész elsöprően jóra sikerült, az évad eddigi legjobbja, apró hibái ellenére is.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről