Last Resort 1x06 – Another Fine Navy Day

Azzal a bejelentéssel kezdem, hogy az ABC úgy döntött elbúcsúzik a szériától, mivel nem tudta a kőkemény csütörtöki mezőnyben azt az eredményt produkálni, amit kellett volna.
Ehhez kapcsolódóan én is megválok a sorozattól, mivel már koránt sem tud annyira lekötni, mint a legelején. Fokozatosan érlelődött meg bennem a döntés, hiszen hétről hétre egyre gyengébb volt a sztori. Különös módon a mostani epizód egészen érdekes volt és ötletes, de ez számomra kevés.

A kezdés minden eddiginél szokatlanabb volt és az egész epizód felépítése eltért az eddigiektől.
A szigeten vegyi fegyvert vetettek be, minek következményeképp az emberek megvadultak, hallucinálni kezdtek, paranoiássá váltak, mindenesetre furán kezdtek viselkedni, majd mind elaludtak.
A kapitány és a parancsnokhelyettes ezzel szembesülve gyors ellen akcióba kezdtek, aminek középpontjában Kendal állt. A támadás oka a konfliktus megoldása és a kommandósok titkának eltusolása, hiszen Chaplin azzal fenyegetőzött, hogy komoly bizonyítékai vannak.
Hogy a mocsok rejtve maradjon az USA bevetette a kábaságot és ájulást előidéző vegyi anyagot, hogy átvegye az irányítást a szigeten és pontot tegyen a zavaró incidens végére.

A sztorit az időben ugrálva mesélik el. Egyszer a jelent látjuk, majd visszatérünk az előzményekhez és fokozatosan tisztulnak fel az események. Annyi biztos, hogy az amerikai fejesek terve több rétegű, mint azt ez a rész sejtetni engedi. Legalább is a széria érdekében remélem.
A rég nem látott Serrat keze is benne van a dologban, akitől azt hiszem pár dolgot majd meg fognak tudni a későbbiekben. Ha elkerül a megszorongatást, az komoly logikai hiba lenne.
Arról nem beszélve, hogy most már muszáj előállni azzal, hogy mit is csináltak a kommandósok Pakisztánban. Nem lehet tovább titkolózni, hiszen ráment a sorozat is.
Persze ezzel kapcsolatban elejtettek némi információt, de ez még édes kevés.

A rész központjában Kendal parancsnokhelyettes állt, illetve a kapcsolata a nejével, akitől nagy távolság választja el.
Ezzel kapcsolatban gyötrik a hallucinációk is, amik esetenként már elég erőltetettnek hatnak.
Ezen kívül holmi szerelmi háromszögszerűség is kialakulóban van – senkit nem lep ez meg – a NATO kirendeltség vezetőjével, Sophie-val.
De a készítők bedobták magukat és az első epizód keménységét idéző lépésre szánták el magukat.
Ugyanis az össznépi ájulást kihasználva, valaki ellopta Chaplin indítókulcsát, ami a nukleáris tölteteket vezérli. Egyszóval szabotázs készül, ami szintén nem meglepő, de legalább beindultak az események.
Az atomfenyegetés komoly ütőkártya lehet a sorozat életében, bár balul is elsülhet, ha felelőtlenül használják.

Igaz, hogy a hatodik rész egészen jóra sikerült, de ez érzésem szerint csak egy pillanatnyi fellángolás. Tartok tőle, hogy visszaesik a lendület és ugyanaz a lagymatagság vesz rajta erőt, ami az utóbbi időben jellemezte. A felfokozott feszültség nem hatékony, valami hiányzik.
A készítők még reménykedhetnek az ABC jó szívében, hogy megmentik a szériát, ha az jobb nézettséget produkál az elkövetkező hetekben, (a maradék epizódok még lemennek) de a helyükben én ehhez nem fűznék túl sok reményt. Az viszont biztos, hogy az ígéretes események ellenére én befejezem a szériát.
Nekem ennyi elég volt, csalódott vagyok a sorozattal kapcsolatban. A jó és erős kezdés után visszaesett, és nem hiszem, hogy ki bírják használni a benne rejlő lehetőségeket.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről