Last Resort 1x05 – Skeleton Crew

Meg kell valljam elkezdtem kicsit unni a szériát. Az energikus kezdés után
– egy-két apróságtól eltekintve – semmi sem tudta különösebben felbirizgálni az érdeklődésemet. Kicsikét ellaposodott és szétdarabolódott a sztori. Pontosan ezért kellett most egy ilyen epizód, mint a mostani, ami felkavarta kissé az állóvizet. Ettől függetlenül azért nem vagyok kibékülve ezzel az egésszel.


A kissé megrekedt eseményeket kimozdította a holtpontról a tény, hogy a szigetre érkeznek az Egyesült Államok képviselői. Tárgyalásokat kezdeményeztek, hogy megoldják ezt az elhúzódó válságot.
A kapitány tartja magát az elveihez és hisz benne, hogy helyesen cselekedtek, amikor megtagadták a tűzparancsot. Azt már eddig is tudtuk, hogy nem mindenki ért vele egyet és mindenki szeretne végre hazatérni. Chaplin azonban ragaszkodik a nyilvános tárgyaláshoz és az ügy tisztességes kivizsgálásához.
Valamelyest nyeregben is van, hiszen a hajójába szerelt prototípus, a Perzeusz olyan információkat rögzített, amiket bizonyítékként használhat fel.
A küldöttség ajánlata azonban nem bizonyul elfogadhatónak és nyilvánvalóvá válik, hogy szándékaik csak addig tisztességesek, amíg az érdekeik úgy kívánják. Ha nem muszáj, nem egyezkednek és a rebellisek likvidálásának lehetőségéről sem tettek még le. Ez meg is nyilvánul abban, hogy az egyezkedés alatt megkísérlik elsüllyeszteni a tengeralattjárót, behatolva a területükre.
Végül mindenki számára megviláglik, hogy otthon semmi jó sem várja őket és Grace apjának, Shepard admirális elkeseredett akciójának köszönhetően megmenekültek ugyan, de a helyzet csak tovább súlyosbodik. Egyelőre még biztosan nem mehetnek haza.

Eközben persze otthon sem állt meg az élet.
A Perzeusz tervezőnője, Kylie Sinclair (Autumn Reeser) bosszút forral, amiért ellopták a Perzeusz információit tároló adathordozóját és elkeseredésében Kendal parancsnokhelyettes szorult helyzetben lévő feleségéhez (Jessy Schram) fordul segítségért.
Akit mellesleg megpróbált sarokba szorítani a kormányzat, de belátva, hogy erőszakkal nem mennek semmire, bevetették Jay Hernandezt, hogy puhítsa fel az asszonyt.

Ezek után már mindenképpen el kell szabadulni az indulatoknak és be kell durvulnia a szériának is, mert ha megint leereszt, akkor azt hiszem, én befejezem a követését.
Most már el kell kezdeni a titkok felgöngyölítését, mert a kommandós csapat pakisztáni tetteire fény kell derüljön. Nem lehet tovább folytatni tovább ezt a körtáncot, amit már epizódok óta csinálnak.
Igaz még csak öt epizódnál járunk, de valami nagy horderejű dolognak kell történnie.
Ezt látszik alátámasztani az a tény is, hogy a széria léte veszélybe került, hiszen a pokoli kemény Tv-és napnak számító csütörtökön kell helytállnia. Ami úgy fest nem fog menni a sorozatnak.
Ha a nézettsége elégnek bizonyul talán átteszik egy másik napra, de ha nem akkor lehet, hogy felkerülhet a megbukó szériák listájára, amin már így is akad pár.
Majd a folytatásból kiderül, hogy nyúlnak a dolgokhoz.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről