Kings 1x07 - Brotherhood

Újfent egy érdekes rész, ahol inkább a történet volt középpontban, mintsem a kicsinyes viszálykodások és idegesítő hátbatámadások. Valahol most tarthatunk a sorozat felénél, még mindig vannak nyitott kérdések.

Tovább...

Az epizód egy álom jelentettel kezdődik, ahol Silas király a központi figura. Isten jelet küldött neki egy zöldellő levél formájában, amelyet sokféleképpen lehet értelmezni. A királynak hamar rá kell jönnie, hogy a következő néhány nap eseményei örökre megváltoztathatnak mindent.

Kezde azzal, hogy Gath elnökének kérésére egy csapatot vezényelnek ki a korábbi ellenség területére, hogy elkapjanak egy csúnya, gonosz embert. Jack vezeti az akciót, segítője David, aki nem repes az örömtől. Van még rajtuk kívül egy-két bajtárs, de ők inkább amolyan halálba vonuló parasztok. Ahogy az lenni szokott, a bevetés nem zökkenőmentes. A behatolók hamar lelepleződnek, de Jack és David túlélik és a herceg mindenáron véghez akarja vinni az akciót, hogy apjának és feltehetően David-nek imponáljon.

Eközben a királyság területén sem felhőtlen minden. Egy anya és fiatal fia kerülnek kórházba, dögvész gyanújával. Ez a hangzatos nevű betegség a legpusztítóbb, amit el lehet képzelni. 12 óráig fertőz csupán, de aki elkapja, nem éri meg a reggelt. A fővárosban pánikhangulat lesz úrrá, amikor elterjed a járvány híre. Silas minden erejével azon van, hogy gátat szabjon a további terjedésnek, ezért lezáratja hőn szeretett városát.

Hogy még tovább csavarjuk a történéseket, Jack és David megtudják, hogy valaki a saját országukból pénzeli a gerillákat, hogy a háború ne fejeződjön be. A király jobb keze a bűnös. A férfi igyekszik mindent megtenni, hogy inkognitója sértetlen maradjon, de végül győz az igazság és Silas pengéje által lel örök nyugalomra.

Másnapra minden megoldódik, a járvány megszűnik, David és Jack hazatérnek, a bűnös meglakol.

Dióhéjban ennyi történt ebben az epizódban. Nem volt rossz rész, mert legalább pörgött a cselekmény, több fronton is izgalmakat élhettünk át. Azonban Jack enyhén szólva is idegesítő. Nagyon tenyérbemászó jellemű karaktert sikerült alkotni, aki a kelleténél többször kap főszerepet egy-egy epizódban. Ettől eltekintve jó, élvezetes etapon vagyunk túl.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről