Kings 1x04 - First Night

A béke megkötése utáni első éjszaka elbeszélése kicsit gyengébbre sikerült a vártnál. Az előző részek jobban tetszettek, valahogy most nem pörögtek az események, minden túl kiszámítható volt és a sztori sem nyűgözött le.

Tovább...

Úgy tűnik a karakterek és az alaphelyzet megismerése után átcsapott a sztori valami másba. Előtérbe kerültek a viszályok, fortélyok, naivság, hatalom, stb.

Több részere bontható a cselekmény, de egyik szál sem hozta a kívánt hatást. Nem volt meg a szokásos pezsgés, az pedig végleg feltette a pontot az i-re, hogy kiszámítható volt minden megnyilvánulás.

Az első éjszaka megünneplésének módja egy hatalmas fogadás, amelyre mindenkit meghívtak, aki számít. Még David is helyet kapott a neves urak és hölgyek között. A királynőnek hála a hős fiú nem tudott eljönni a bálra. Távol maradt attól, ami leginkább foglalkoztatja: a hercegnőtől.

Jack megragadta a lehetőséget és magával vitte David-et az éjszakai életbe. Már előre sejtettem, hogy ez nagy szívás lesz a srácnak. Nem is történhetett volna máshogy. David naivan elhitte, hogy a trón várományosa pusztán barátságból hívta el bulizni. Ugyan már! Csak kellett neki egy fénykép, amin épp David látszik, amint egy másik csajjal csókolózik. A napi sajtó persze kapva kapott az érdekes sztorira, kettétörve a hős és a hercegnő bimbózó románcát.

A király története sem volt éppen rózsás. A bált elhagyva vidékre sietett, egy kórházba, ahol a törvénytelen fiát ápolták. Mondjuk picit meglepett, hogy Silas végül elment meglátogatni második családját, hiszen a királynő ultimátumot adott a férfinak. Vagy ő vagy ők. Kezdetben a szeretet és az igaz érzelmek legyőzték a hatalom makulátlanságának látszatát, de végül a király úgy döntött, hogy többé nem megy vidékre. A kisfiú legalább rendben lett, köszönhetően apja vérének. De milyen árat kell még fizetnie azért, mert ilyen „családba” született bele?

Összességében elmondható, hogy nem sokat haladt a történet, a sztori gyenge volt és kiszámítható. Ez a rész most egyáltalán nem nyűgözött le.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről