Kings 1x03 - Prosperity

Tovább gyűrűzött a történet a harmadik részben is. Ha visszaemlékszünk, akkor az előző etap végén apró reménysugár gyúlt, hogy a két óriáshatalom békét köt egymással. Vajon tényleg vége a háborúnak? A király sógora beváltja a fenyegetést és kiüríti a kincstárat, ha a béke megszületik? A tovább mögött mindenre választ adok.

Tovább...

Az egész epizód a békekötéssel foglalkozott. Hamar rá kellett jönnie a népnek, hogy a béke nem jön magától, meg kell harcolni érte. Persze az uralkodók könnyen beszélnek, hiszen nekik csak egy tollvonásba kerülne a háború leállítása, közben pedig a derék katonák szó szerint az életükért küzdenek a harcmezőn.

David Sheppard-nek hála, úgy tűnik ismét béke köszönthet a Föld ezen részére. A két nagyhatalom tárgyalóasztalhoz ült, hogy megbeszéljék a követeléseiket.

Az első aláírási kísérlet meghiúsult, hiszen Gath miniszterelnöke szeretett volna előbb beszélni azzal a fiúval, aki mindezt kivívta. David visszakerült a palotába és együtt étkezett a legnagyobb fejesekkel.

A procedúra végül kudarcba fulladt, az ellenségnek esze ágában sem volt megkötni a békét. Mindenbe belekötöttek, amibe csak lehetett. Silas király felvette a kesztyűt és nem engedett a követeléseknek.

Milyen kár, hogy ekkorra már a kincstár is kiürült. A sógor betartotta a szavát és minden aranyat elvitt. Silas király ettől sem tört meg. Volt még egy trükk a tarsolyában. Felkereste az ország előző uralkodóját, aki már hosszú évtizedek óta tömlöcben raboskodik, de legalább életben van. Ezt pedig senki sem tudja. A férfi még annak idején nagy mennyiségű aranyat halmozott fel, de esze ágában sem volt átadni azt Silas-nak. A király elővette utolsó aduját, egy fényképet amelyen volt valaki, aki fontos a régi uralkodó számára. Úgy sejtem, hogy a király lányáról van szó, de ez még nem biztos.

Lényeg, hogy az arany megérkezett, a kincstár újra tele lett, ezzel megszilárdította a nép anyagi helyzetét.

A békekötés kudarcba fulladt ugyan, de David szentül hitt abban, hogy ha megállítja Gath küldötteit a kivonulástól, akkor csoda fog történni. Mondhatni így is lett, hiszen Silas adott egy utolsó ajánlatot az ellenség vezetőjének, amelyet már a férfi sem utasíthatott vissza.

Az epizód végén David-nek a saját életéért is meg kellett „küzdenie”, hiszen Silas király egyértelmű parancsot adott. Öljék meg a fiatal férfit. Isteni csoda révén mégis megmenekült, a király visszavonta a parancsot.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről