Kings 1x01-02 - Goliath

Szeretném felhívni a figyelmet erre a sorozatra, hiszen az IMDB-n 8.4-es értékelésű, ami valljuk be nem rossz. Maga a történet is elég csalogató, érdekes az alapfelállás és a dupla pilot rész elég jó ahhoz, hogy kedvet csináljon a folytatásra. A széria idehaza is elérhető, a TV2 tűzte műsorára. Nem túl emberbarát időpontban, vasárnaponként 23:00 körül sugározzák a Királyság névre keresztelt sorozat új epizódjait. Azt már most megígérhetem, hogy az első évad mind a 12 részéről külön-külön be fogok számolni nektek.

Lássuk mi is az a Goliath...

Egy tank.

Maga a történet ismerős lehet egyeseknek. Főleg olyanok vélhetnek fel benne ismerős motívumokat, akik olvasták már Dávid király történetét. Ki ne tudná miről van szó. Dávid és Góliát harca a Bibliából.

Itt is valami hasonlóra lehet számítani, azzal a különbséggel, hogy mindez a XXI. században játszódik.

Az ismert világ két ellenséges uralkodó játszótere. Javában dúl a háború a két nép fiai között. Mi nézők Silas király (Ian McShane) szemszögéből kapcsolódunk bele a felfordulásba. Egy látszólag tökéletes uralkodó, aki mégsem annyira érinthetetlen, mint az elsőre tűnik. Kétségtelen tény, hogy a király sokat tett azért, hogy felépüljön csodaszép országa és annak fővárosa, de a hatalom bekebelezte lelkét a hosszú évek alatt.

Silas nem gondolkodik túl sokat, ha politikai ellenlábasai likvidálásáról van szó.

A sztori másik kulcsfigurája David, aki egy autószerelő fiú. A családban ő a legkisebb. A kezdeti békés jelenetek után már a frontvonalon látjuk viszont, ahol halált megvető bátorsággal küzd hazájáért és a királyért. Felfoghatjuk a véletlenek furcsa játékának is azt, ami ezután történik, de előfordulhat, hogy egy felsőbb hatalom mozgatja a szálakat.

David kiszabadítja az ellenség táborából két társát a másik osztagból. Minő véletlen, hogy az egyikük a király fia, a herceg. Ez az út vezeti David-et a csatatérről a fővárosba, a palotán át egészen a királylány szívéig. A nép hősként tiszteli a visszafogott természetű fiút, isszák minden szavát.

A király békeszerződést ír alá az ellenséggel, amely sajnálatos módon országon belüli érdekeket sért, így előrevetíthető, hogy a háború után sem lesz minden felhőtlen. Minden jel arra mutat, hogy Silas király nem sokáig lesz már uralkodó.

A záró képsorokat nagyon eltalálták az alkotók. David-et láthattuk egy kertben, ahol gyönyörű pillangók „rohamozták” meg. A feje tetején korona alakban ereszkedtek le. Mindezt Silas király orra előtt.

Kíváncsian várom a folytatást.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről