Haven 1x02 – Butterfly

Végre eljutottam odáig, hogy megnézzem és megírjam a beígért második epizód kritikáját, de ebben az esetben a „végre” szócska használata nem teljesen helyénvaló, mert bár a pilot sem volt túl jó, a második rész még gyengébbre sikeredett. A különös események tovább gyűrűznek, haladás nincsen, mi több egy egészen más irányba indult el a sorozat.

De majd inkább itt folytatom…

A folytatásban felvéve a fonalat, Audrey marad Havenben, hogy utána járjon a különös nőnek az újság címlapján, melyen ott virít a Colorádói Kölyök is. Könnyen lehet, hogy a kedves anyuka lehet az…
A rész elején kikéri a rendőrfőnöktől az összes anyagot, bizonyítékot, egyebet, melyet majd csak a 45 perces játékidő végére kap meg, de kellemetlen meglepetés éri…

Majd megjelenik egy különös fém gömb, mely végiggördül az utcákon és bezúz egy kocsmát.
Ebből indul ki a második rész minden történése. A helyi pap – aki a Happy Town nézőknek ismerős lehet -, annak lánya, s a fogadott fiú, akinek balesetben meghaltak a szülei, illetve ebbe szőtték bele a rejtélyes eseményeket.
Annyit mondok csak, hogy ha pillangót látnak, akkor komoly bajok lesznek…
Előtérbe kerülnek a szereplők múltbeli tettei, utalnak a „gondokra”, amikor akkoriban jelentkeztek és szépen lassan kiderül, hogy itt bizony számos olyan ember él, aki távolról sem nevezhető „normálisnak”.
Főhősnőnknek végül felajánlják, hogy maradjon Havenben és álljon munkába, mint rendőr.

A story nem haladt szinte semmit – bár ez két rész után még nem olyan nagy gond – ám az annál inkább, hogy a pilotban megismert történetszálat és szereplőket egy az egyben félredobták és újat vettek elő. Nem kizárt, hogy itt minden mindennel összefügg, de ha ez még sincs így és ilyen „minden epizódban egy ügy, amit megoldunk” stílusban folytatódik a sorozat, akkor én már nem sokáig nézem.
Arról nem is beszélve, hogy a színvonal sem verdesi az eget, a mostani rész története is inkább emlékeztetett kókányolásra. És ha még azt is hozzáveszem, hogy Stephen King keze nyoma egyáltalán nem látszik a produkción, akkor számomra egyelőre masszív csalódás a Haven.
A harmadik részt még lehet, hogy megnézem, de ha az nem mutat javuló tendenciát, akkor nem garantálom, hogy bejegyzés is lesz belőle. Sőt abba is hagyom…

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről