Grace Klinika 6x07 Give Piece a Chance

Ez az rész azért különleges, mert a Grace Klinika eddig évadaiban nem volt példa arra, hogy az egyik mellékszereplő kerül középpontba. Most ez történik. Derek Sheperd, az egykori McCsábító a főszereplője az epizódnak. Én mondjuk örülök ennek, mert az egyik nagy kedvencem a sorozatban!

Reggeltől estig követjük nyomon Derek (Patrick Dempsey) egy napját. Nem kell megijedni azoknak sem, akik nem kedvelik őt, mert a többi szereplő is jelen van. Szóval nem kell csak és kizárólag Derekkel tölteni az 50 percet. A főnök  (James Pickens Jr) bemutatja a kórház a dolgozóinak az új forradalmi ötletét: egy számítógépes rendszer ossza be ezentúl a sebészeket a műtökbe. Vajon mit szólnak ehhez az orvosok? Valóban olyan jó találmány ez?
 
Alexnek (Justin Chambers) megint van miért aggódnia, hiszen Izzienek (Katherine Heigl) kezelése van a kórházban. Vagy csak lenne? Vajon eljön vagy kihagyja és ezzel megkockáztatja, hogy visszaessen?
 
Derek új esetet kap. Vagy inkább „az eset” önmaga jelentkezik be nála: a neuroistennél. A kórház egyik dolgozója az, súlyos agydaganata van. Derek nehéz helyzetbe kerül, mert a férfi operálhatatlan. Vagy operálhatatlannak tűnik. Elsőre. De egy neuroisten nem visszakozhat, főleg nem ha a beteg kimondottan akarja a műtétet! De ez nagyon nehéz műtét, akár 12-15 órás is lehet! Ezért Derek a legjobb segítséget akarja maga mellé. Egy teszt elé állítja az összes gyakornokot, amin csak egy valaki győzhet. Lexie (Chyler Leigh) dolga az, hogy felügyelje Dereket a műtét alatt: iszik-e, megmozgatja-e a lábát stb. Higgyétek el nekem, hogy kis Grey tényleg mindent megtesz azért, hogy a legjobban megfeleljen a feladatnak! A műtétet a Főnök kimondottan ellenzi, így Dereknek és csapatának titokban és mondhatni illegálisan kell műtenie! Szerencsére kollegái kiállnak mellette, ha kell falaznak, ha kell őrt állnak, vagy lemondják az operációjukat, hogy legyen szabad műtét! A helyzete nehezíti, hogy a férfit kétszer kell felnyitni, mert elsőre Derek nem meri megoperálni. De aztán hazamegy, alszik rá egyet és belevág! A Főnök persze rájön, és kirúgja. Hogy ebből mi lesz?
 
Nagyon izgalmas epizód! Izgalom, dráma és egy két mókás jelenet! Szerintem ennél nem is kell több egy Grace Klinika epizódhoz!
 

A következő rész főszereplője Arizona Robbins (Jessica Capshaw) lesz!

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről