Glee 02x01 -- Audition

Hosszú várakozás után végre eljött a Glee második évada is. A sorozat egyre nagyobb népszerűségnek örvend Amerikában, híresebbnél híresebb sztárok szeretnének csatlakozni a csapathoz egy-egy epizód erejéig. Igen valószínű, hogy hamarosan egy hatalmas Glee-kultusz fog kibontakozni. A sorozat mondhatni egy forradalmian új stílust indított el a siker útján.
Az évad első epizódja egészen jól sikerült, tele ismertebbnél ismertebb mai slágerekkel.

Na, de lássuk inkább, hogy mit tartogat nekünk az új évad...

Egy új tanév mindig újabb és nehezebb kihívásokat tár az ember elé. Esetünkben a New Direction-nek kell szembe néznie azzal a ténnyel, hogy a kórus továbbra sem lett népszerű, és nincs egy ember sem, aki szívesen csatlakozna a csapathoz, és vállalná, hogy véglegese leszámol meglévő, vagy lehetséges gimnáziumi népszerűségével. Will ezt a berögzült, ám annál is valódibb problémát valahogy kezelni szeretné, éppen ezért ráveszi a kórust, hogy mai számokat énekelve népszerűsítsék magukat. Ugyanis szükségük van az új tagokra, mert az idei döntő New York-ban lesz, és ha nem nyerik meg, akkor a kórust végleg felszámolják.

Fel is tűnik két potenciális jelölt, az egyikőjük Sunshine, aki a Fülöp-szigetekről került az iskolába, és szinte már félelmetesen jó a hangja. Rachel le is csap rá, ám amikor rájön, hogy ha a lány bekerül, akkor nagy valószínűséggel már nem Rachel lesz az egyetlen ember, aki a szólókat kaphatja. [Nem mellesleg Sunshine-t a mindössze 18 éves Charice játssza, akinek érdemes meghallgatni egy-két számát!] Tehát szépen megpróbálja szabotálni a lányt. Végül mégis rájön, hogy mekkora hibát vétett azzal, hogy elüldözte a lányt, és ráveszi, hogy jöjjön el egy meghallgatásra. A lány hangja mindenkit lenyűgöz, és azonnal beveszik a kórusba.

Eközben Finn is talál egy jelöltet, Sam-et. Az ötözőben meghallja, amikor énekel, és megpróbálja rávenni, hogy jöjjön el a meghallgatásra. Sam elmegy, és nagy sikert arat. De később meggondolja magát, és visszalép, ugyanis nem akar azonnal lúzer lenni, ahogy bekerült a suliba.

Egy új testnevelés tanár is feltűnik az új tanévben, Shannon Beiste személyében. Nem kis szerepet szántak neki, ugyanis ő az egyetlen, aki elérte eddig a sorozat történetében, hogy Sue és Will összefogjanak. Egy darabig ez egészen jól működik a páros, ám Will rájön, hogy mégsem olyan jó dolog Sue eszközeivel játszani, és bocsánatot kér Beiste-től.

Quinn visszakerült a szurkolócsapatba, mivel Santana, aki régebben Qiunn helyett lett a vezérszurkoló, mellnagyobbíttatást csinált, ezért Sue visszafokozta, ugyanis ezt tiltják az általa felállított szabályok. Ezek után kiderül, hogy Sunshine már nem akar a a kórus tagja lenni, főként Rachel viselkedése miatt, ezért örömmel elfogadja a Vocal Adrenalin új vezetőjének felkérését, aki még a biztonságos amerikai tartózkodást is megígérte a lánynak.

Tehát a New Direction ugyanoda jutott, ahol elkezdte, de ez természetesen sosem volt nekik akadály, hiszen sok mindenen keresztülmentek már együtt. 

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről