Fringe 4x11 - Making Angels

A legutóbbihoz képest sokkal egyedibb résszel találkozhattunk, amely picit közelebb hozta a megfigyelőket, miközben egy rendkívül érdekes figurát állított középpontba. Plusz Astrid is megdolgozott a pénzéért, végre ő is középpontba került.

Először is elképesztő ötlet vagy ostobaság, hogy levezénylik a komplett sorozat mindössze néhány színésszel. Mégis többnek látszanak, ha párosával jönnek, ezért mindenkiből kettő van mostanság. Tényleg nem tudom, hogy az írók szándéka mindvégig ez volt-e vagy csak a költségek minimalizálása érdekében hozták meg ezt a döntést.

Emlékszem még a korai időkben arról volt szó, hogy egy párhuzamos világból érkező lények inváziójától kell tartani. Az biztos, hogy akkortájt senki se erre gondolt.

Szóval ma épp Olivia és Astrid kettőződött meg. A két nő ellátogatott ebbe a világba. A másik oldali Astrid édesapja meghalt, ezt a eseményt pedig ilyen sajátos módon kívánta feldolgozni. Mivel a nő engedély nélkül lépett át, Ál-Olivia utána robogott, nehogy történjen valami hülyeség. Asrtid több szerephez jutott ugyan, de alig hozott felszínre bármi érzelmet bennem. Kifejezetten untam ezeket a jeleneteket.

Maga az aktuális ügy viszont érdekessé tette a részt. Adott egy férfi, aki a megfigyelőkhöz hasonló képességekkel rendelkezik. Egyszerre létezik a múltban, jelenben és jövőben. Elég különös ezt átérezni. Lényeg, hogy képes bárki számára nyilvánvalóvá tenni sorsát, amely néha szenvedéssel és nyomorúsággal teli. Eltökélt célja, hogy megszabadítsa ezeket az embereket az élet kegyetlenségeitől. Inkább a halál, mint a sanyarú élet.

A mélyen vallásos férfi után megkezdődik a nyomozás, hőseink nyomra bukkannak. Lincoln ma hiányzott az epizódból, Olivia társa Peter lett. Mint a régi szép időkben. Walternek is meggyűlt a baja, ugyanis nincsenek köszönőviszonyban sem Ál-Oliviával. Bár egy doboznyi mentolos cukorka lényegesen sokat enyhített a feszültségen.

Ahogy az általában lenni szokott, az elkövető nem élte meg a másnapot. Elvégezte feladatát, így boldogan távozhatott a mennybe.

Összességében egy érdekes epizódot láthattunk. Astrid nagyobb figyelmet kapott, az aktuális ügy sikeresen levett a lábamról.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről