Fringe 3x18 - Bloodline

 

Sajnos már az előzetesből sejteni lehetett, hogy nem ez a Fringe epizód fogja megváltani a világot. Ritkák az olyan részek, amelyek ennyire nem fognak meg. Szinte végig unatkoztam, ráadásul az alapötlet sem tetszik, amilyen irányba kezd terelődni a sorozat. Hiányzik az első évados hangulat, a misztikum, a valamerre haladás lehetősége.

Vörös Fringe rész fogadott bennünket, ez azt jelenti, hogy a másik világ eseményeit igyekeztek továbbgörgetni az alkotók. Nem is akármilyen sztorival próbáltak elcsábítani minket. Mindezt a lehető legnegatívabban értem, hiszen az elgondolás annyira elcsépelt és unalmas, hogy kár volt időt pazarolni rá.

Arról van szó, hogy Ál-Olivia terhes a túloldali Petertől. Ezt még valahogy meg lehetett emészteni, bár eléggé dél-amerikai szappanopera íze van, de mindegy. A leendő anyuka sajnos beteg, 80% esélye van arra, hogy nem lesz képes megszülni a legifjabb Bishop-ot. Akkor kezd minden a feje tetejére állni, amikor Ál-Oliviát elrabolják és látszólag a babával kezdenek el élénken foglalkozni. De ez még semmi. Felgyorsítják a terhességet, ezáltal a nő már az epizód végén világra hozza a kis jövevényt.

Eközben senki sem tudja, hogy hol keresse a lányt, de elindul a nyomozás, amit Lincoln vezet. Kiderül néhány titok, közben Olivia megszökik és kis híján meghal. De persze szokás szerint mire a mentősök a helyszínre érnek, Lee ügynök már profi módon levezette a szülést. A baba és a mama is jól vannak.

A végéhez közeledve kiderül a turpisság, hogy kinek állt érdekében megszervezni az elrablást és felgyorsítani a várandósságot. Ki nem találná senki. Hát persze, hogy Walternativ-nak. Így mentette meg unokája életét.

A legnagyobb baj, hogy elcsépelt és bugyuta jelenetekkel volt tele egy teljesen felesleges rész, amely még csak meg sem próbált eredeti lenni. Sajnos végig kínlódás volt az egész, ráadásul a választott irányvonal újfent vakvágány lehet. Nagy kár, hogy semmi sem maradt a misztikumból, a párhuzamos világtól való fenyegetettségből, abból az egészből, amiért olyan sokan imádtuk régen ezt a sorozatot. Általában azért lehet tudni, hogy merre haladunk, mi a végcél, hogyan oldódhatna meg minden, de itt semmi ilyet nem látok. 

Összességében egy felejthető epizód, amely nem mutatott semmi érdekeset, nem tudta lekötni a figyelmemet, miközben az az ember érzése, hogy egyre hanyatlik a színvonal, ötlettelenné válnak a készítők.

 

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről