Fringe 2x21 - Northwest Passage

Nos, a mai Fringe eresztés nem volt a legjobb, a fináléhoz közeledve jóval többet vártam. Az előző epizódot fel lehetett fogni egy kis könnyed kitekintésnek, de a maira már nincs mentség. Oké, azt aláírom, hogy a vége megint odavert, de valami ütősebb sztorinak jobban örültem volna.

Lássuk...

Peter volt a központi figurája a résznek. Úgy is fogalmazhatnék, hogy szinte csak őt láthattuk. Jó, Walter, Astrid, Olivia és Broyles is feltűntek picit, de pár mondatnál nem kaptak többet.

Miután Peti meglépett Bostonból egy kisvárosban próbált szerencsét, ahová az útja hozta. Nem akart ő sokat maradni, de az élet közbeszólt. Összeismerkedett egy fiatal és vonzó pincérnővel, akire egész éjszaka várt a motelben, de mégsem jött. Pedig megígérte.

A lányt elrabolták, majd később a tetemére is rábukkantak az illetékes hatóság tagjai. A csajszi halántéklebenyét eltávolították. Nocsak! Ilyet már láttunk korábban, mégpedig Dr. Bishop esetében. A furcsa véletlenek itt még nem értek véget, hiszen Peter a tömegben látni vélte Newton-t. Miután az ifjabbik Bishop összebarátkozott a rendőrökkel, ő is beszállt a nyomozásba, hogy segítsen.

Az FBI-t teljes egészében kivonták a játékból, csak Peter nyomozott egy helybeli rendőr nővel karöltve. A nyomok arra utaltak, hogy Newton és emberei állnak a gyilkosság mögött. Mégpedig Peter-t akarják, ez nem kérdés.

Aztán ahogy haladtunk előre a történetben, nem sok jóra számíthattunk.

Kiderült, hogy a fő rosszfiúnak ezekhez a gyilkosságokhoz semmi köze. Egy mezei tahó sorozatgyilkos műve volt mindez.

Sajnáltam egyrészt, hogy a nagyon fontos és értékes FBI-os karaktereket parkolópályára küldték, alig jutottak szóhoz. Érdemleges pedig nem történt velük. Szóval az a szál egyenlő a nullával.

Peti körül se mozgatták túl a szálakat. A kedvenc szereplők mellőzése még megbocsájtható lenne, ha legalább előrukkoltak volna egy jó történettel Peter kapcsán. Ez sem történt meg, így okkal lehetünk csalódottak a rész láttán.

A „kínokat” némiképp enyhíthetik a záró képsorok, amikor is Peter-t felkereste Newton, hogy bemutassa neki a titokzatos titkár urat, aki egyenesen a másik világból érkezett. Na, kitaláljátok ki az? Hát persze. Az ottani Walter Bishop. Sejthető volt, de attól még érdekes fordulat.

Összességében nem volt egy világmegváltó rész. A sztori keveset haladt, a lényeges karaktereket pedig szinte teljes mértékben mellőzték.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről