Fringe 2x03 - Fracture

Félig random rész került terítékre ezen a héten, amelyben ismét olyan üggyel foglalkoztak az áltudományos részlegen, amely nem kapcsolódik a fő irányvonalhoz. Vagy mégis?

Most már elmondható, hogy – lassan megszokott módon – az epizód végén mondanak egy-két olyan dolgot, ami felkeltheti a nézői kíváncsiságot a következő hétre.

Tovább...

A katonaság komoly kísérleteket végzett Irakban, amelynek fedőneve „tin man” (bádogember) volt. A kutatást idő előtt leállították, ám még így is figyelemre méltó eredményeket értek el. Ha az alany egy bizonyos szérumot fecskendez be magának rendszeresen, akkor egy meghatározott magas frekvenciájú hang hatására az illető bőre hirtelen kikristályosodik és emberi bombaként a közelében lévőket megöli.

A kutatás közelében dolgozó egyik ezredes bekattant és embereit arra használta fel, hogy a fent leírt módon megöljenek néhány aktatáskával mászkáló különös alakot. Itt jön be a képbe a sorozat zsenialitása és titkolózása, hiszen vajmi keveset tudunk magáról a programról és a célpontokról is. Eddig úgy állították be, hogy ők a rosszak, feltételezhetően egy párhuzamos világból érkező katonák vagy felderítők, akik tanulmányozzák az itteni embereket, információkat szereznek rólunk és az aktatáskák segítségével kicserélik egymás között.

Motiváció, ok, távlati tervek, kilátások? Mindezekről semmit sem tudunk, csupán találgatni lehetne. Mindenesetre dr. Bishop igen fontos ezen emberkék számára, mivel a záró képsorokban az ő fényképét tartotta a kezében az egyik delikvens.

Oliviának is meggyűltek a gondjai a mindennapokkal, a bowlingos pasas segít neki helyre jönni, ám gyógyítási módszerei elég sajátosak és látszólag nem vezetnek sehová. Azonban nyilvánvalóvá vált, hogy valami készül, elvileg Dunham ügynöknek hirtelen fognak visszatérni az emlékei, amelyeket a párhuzamos világban szerzett. Ezek a bizonyos fejfájások utalnak erre, amik Oliviánál már el is kezdődtek.

Láthattuk még Peter iraki kapcsolatait is, amelyek sok kérdést vetnek fel a Joshua Jackson által megformált karakter múltjával kapcsolatban.

Összességében érdekes rész volt, tipikus Fringe érzéssel párosulva. A színvonal nekem megfelelő, ha ezt tudják tartani, akkor várósak maradnak a részek. Továbbra is állítom, hogy nagyon sokra viheti még a széria.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről