Fringe 2x01 - A new day in the old town

 

„Légy jobb ember, mint az apád!”

Tetszik, hogy a sorozat halad a kikövezett ösvényen, amelyen eddig is járt. Konkrétan arra gondolok, hogy sz*rt se értettem a részből, ami persze nem baj, mert szeretem a rejtélyeket. Oh, pont ez a címe a szériának a magyar fordítás szerint, amely egyáltalán nem idomul az eredetihez (fringe=áltudomány), de mégis van értelme.

A tovább mögött folytatom...

Ezt a sorozatot is elérte a szereplőváltás kora, igaz nem sok széria büszkélkedhet azzal, hogy sok-sok éven át meg tudja tartani befutott színészeit. Talán az X-akták volt ilyen még anno. Erről még ejtek néhány szót kicsit később. Aki belefutott a nyár folyamán egy-két spoilerbe, az értesülhetett róla, hogy Charlie elhagyja az ügyosztályt. Nem is akárhogy váltak meg tőle, egyszerűen kinyírták. Elég megrázó volt a dolog, mert egyrészt mindig szimpatikus ember volt, sok részben szerepelt az első évadban, másrészt kb. úgy távozott, mint Brian Austin Green a Terminátorból. Megy, kinyírják, ennyi. Ja és beledobják egy szemétégetőbe. Hatás szempontból ötös.

A sztori nagyjából az volt, hogy Olivia visszatért odaátról vagy az Isten tudja honnan, éppen egy autóbaleset közepébe, amelynek következtében kórházba került, sokáig úgy is volt, hogy meghal, mert a dokik már lemondtak róla. Persze mit érne egy sorozat főszereplő nélkül? Így várható módon felépült, de a bajok csak ekkor kezdődtek. Egy alakváltó fickó (aki Charlie-val is végzett) próbált több ízben is az életére törni. Megállítani nem sikerült az orgyilkost, bár mindenki ebben a tudatban maradt.
Emellett az áltudományos részleget a kormány be akarta záratni, mert túl sok költséget emészt fel és nem nagyon tudnak felmutatni semmit. Ja, ha már itt tartunk, ismételten egy X-akták hasonlat. Ott is történtek hasonló dolgok még a korai szezonban. De ez még mindig semmi. Kicsit később elmondom.

Charlie helyét persze be kell töltenie valakinek a sorozatban, nem maradhatunk nagyon gyakran visszatérő szereplő nélkül, ezért egy új ügynöknőt találtak oda. Persze ő semmit sem tudott a természetfeletti hókuszpókuszokról, csak belecsöppent a közepébe, ahonnan már nincs visszaút. Szimpatikus csaj, nincs vele semmi gond. Maradhat. Túl sok potenciált nem látok benne, bár a rész végén szemezgetett egy picit a Bibliából, konkrétabban a Jelenések Könyvéből. Talán itt is valami Apokalipszis-féle közeleg, mint Odaát?

A végére hagytam a nagy poént, amit észrevettem. Még szép, hogy kapcsolódik az X-aktákhoz. Arról van szó, hogy az egyik fickó halála előtt még ezt nézte:

0

Borzaszttó, hogy senkit sem

Borzaszttó, hogy senkit sem zavar, hogy a fringe NEM áltudományt jelent. Borzasztó.

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről