Friday Night Lights 5x09 – Gut Check

Az előző rész érdekes folytatással kecsegtetett, és valamelyest ez be is jött. Közelítve az évad és a sorozat végéhez az események kicsit felpörögtek és megkeményedtek. Olyan érzésem van, mint ha ez az epizód lenne a robbanás pont. Legalább is remélem, hogy a következő részben borítanak mindent…


Az előző részben a Lions elkezdett összeomlani és ez a folyamat most sem állt meg, bár Taylor edző kísérletet tesz az apokalipszis elkerülésére, aminek egyre nyilvánvalóbb az oka:
És az bizony Vince

A mérkőzés után a srácok egymásnak ugranak, veszekednek, Vince mindenkivel összeszólalkozik, egyértelműen elszaladt vele a ló. A pár résszel korábbi testvéries fogadalomnak immár nyoma sincsen.
Eric Taylor, hogy egy kicsit megzabolázza elszállt irányítóját, Luke-ot nevezi ki irányítónak és Vince-t a padra ülteti. A további események fényében ez talán jó módszer is lehet, de ezzel csak még jobban kiélezte a két srác közti feszültséget, ami eddig sem volt kicsi. És közeledik a pont, ahol elszabadulnak az indulatok.

Szóval Cafferty irányít és a Playoff múlhat rajta, nagy tehát a tét…

Vince kapcsolata mindenkivel megromlik, ideértve barátnőjét Jesst is, majd lassan rádöbben, hogy mindezért apja a felelős. Vívódik, hogy mit tegyen, hiszen gyanúsan választás elé kerül a közel jövőben.
Vagy frissen visszakapott apja, vagy az eddigi élete.

Luke karaktere jobban előtérbe lépett, a Becky-vel való kapcsolata miatt, illetve az egykor elvetélt gyermek keltette ellentét miatt, ami Luke szülei és a lány között van. Azt hiszem, ez sem marad ennyiben…

Tami projektje ellenben teljesen elvadult, Epyck erőszakos oldala megmutatkozott, aminek következményei egyelőre rejtve maradnak.

Eric korábbi állásajánlatát ismét megemlítették szóval hamarosan arról is részletesebb információkhoz juthatunk a maradék négy rész során.

De persze Vince mellett a másik fontos szál Julie Tayloré volt, elvégre az előző rész befejezése érdekes helyzettel kecsegtetett. A lány ugyanis a várakozásoknak ellent mondva visszatért egykori szerelméhez, Zackhez. Az FNL álompárja ismét összeállt, ami feltehetően a sorozat végjátékának előfutára és valószínűleg a készítők és Peter Berg szentimentalizmusának számlájára írható.
Feltehetően ezen a vonalon már nem lesz változás, lassan de biztosan közelítünk a Happy End felé, ami egy kicsit elütne a sorozat stílusától, de igazából azt hiszem, mindenki azt várja, hogy az öt évad óta kedvelt szereplők boldogan éljenek, míg meg nem halnak, vagy legalább valami ilyesmi…

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről