The Following 1x04 - Mad Love

Azt gondolná az ember, hogy Amerika vezető írói össze tudnak lapátolni néhány egyedi ötletet, valami nem hétköznapit a tévézés szempontjából. Az észrevétel nagyjából helytálló, hiszen a pilotokra mindenki össze tudja kapni magát, de amikor egy komplett évadról van szó, akkor visszazuhanunk a hétköznapi nyomozós szériák világába. Számomra a The Following az előző részben megérkezett a lejtő szélére és kapott egy piciny erőhatást. Pedig még csak a harmadik felvonásnál jártunk. A negyedik se lett jobb.

Próbálom nagyon törni a fejem, de nem tudok visszaemlékezni semmilyen egyedi megoldásra. Egyszerűen nem tetszik a történetvezetés. Adott két remek színész, két még érdekesebb karakter, akik helyett a kutyát nem érdeklő mellékszereplőkkel foglalkoznak.

Kevin Bacon legalább megdolgozik a pénzéért, sok jelenetben szerepel, minden körülötte folyik, ami szinte már fojtogatóan hat. Persze az ő játéka rendben van, de kezd kicsit egypólusú lenni. A többi pozitív mellékszereplő megkapja a kötelező párbeszédeket, néznek egy nagyot, segítenek hősünknek és ennyi. Gyakorlatilag hasztalanok.

A nagy negatív főszereplő ismét csak az egy helyben ülő sötét nagyúr szerepében tetszelgett. Értem én, hogy a dutyiban elég kevés a mozgástér, de mégis lehetne köré építeni valami tartalmasabb mondanivalót. Azon meg már nem is akadok fenn, hogy az amerikai rendőrség, de még az FBI is magatehetetlen barmok gyülekezete, akik semmire, de tényleg semmire nem mennének egy konzulens nélkül.

Az igazán irritáló, hogy a negatív mellékszereplők, Caroll követői mennyire bénák és mennyire sok játékidőt kapnak. Pedig az első rész végén szinte simogató volt a titokzatosság, az hogy ezekről az emberekről alig tudunk valamit. 100X rosszabb, hogy kiderült róluk mekkora idióta vadbarmok egytől egyig.

A mostani sztorivonal is a jól megszokott sémákat követte, szinte percről percre ki lehetett számítani, hogy mit is fogunk kapni.

Összességében egy nagyon langyos rész kerekedett ki ebből, kevés igazi ötlettel, tele idegesítő mellékszereplőkkel, töketlen rendőrökkel és klisében gazdag nyomozással.

4

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről