The Following 1x03 - The Poet's Fire

Csalódott vagyok. Remélem nincs igazam, de úgy tűnik, hogy a sorozat eddig bírta tartani a színvonalat. Az első és második rész túl magasra tette a mércét, amit a folytatás már nem igazán tudott megugrani. A széria legnagyobb erősségét, a karaktereket parkolópályára tették, alig kaptunk belőlük valamit. A lendület is alábbhagyott, kiszámítható volt és váratlan, hogy mindent egy bizonyos eseménynek rendeltek alá. Pont olyan érzésem volt, mintha egy tucat-nyomozós sorozatot néznék.

Érthetetlenül vettek vissza a karakter orientált szemléletből, sokkal kevesebb Kevin Bacont és James Purefoyt kaptunk, mint ezidáig. Ők ketten voltak az előző két rész mozgatórugói, rájuk épült minden. Tudom én is, hogy ettől függetlenül a többi szereplőt is közelebb kell hozni a nézőhöz, de alig volt átfedés. Egyszerre több olyan karakterre összpontosítottak, akiket – én legalábbis – nem túlzottan kedvel a közönség. Valljuk be, hogy a két főszereplőn kívül mindenki más elég sótlan.

A sztori sem lett az év durranása, mozgolódtunk egyenes ívben szépen ide-oda, de semmi több. Na, jó volt egy szép kis csavar a történetben, ami valahol borítékolható volt. A rendőrök és az FBI olyan töketlenek, hogy azt már fáj nézni. Senki sem halad sehova, csak összekötő párbeszédek hangzanak el egyes jelenetekben. Például azzal húzzák az időt, hogy Bacon elmond egy sztorit, amit mi nézők már hallottunk egy másik karakternek. Nyilván a több órás autóutak alatt egymáshoz sem szólnak.

Purefoy a maga testi valójában alig szerepelt, inkább visszaemlékezésekkel akarták megmutatni nekünk, hogy mekkora manipulátor. Azt kell mondjam, hogy szuper intelligens rossz fiúnak teljesen jó választás, de az inspirátor lélekrabló szerep nem áll jól neki. Ránézek a fickóra és el nem tudom képzelni, hogy valaki géz-fulladásos halált haljon érte.

A visszaemlékezésekkel egyébként nincs gond addig, amíg pluszt adnak a mesélni valóhoz és nem kizökkentő hatásúak két jelenet között. A mostaniak elmentek, ténylegesen hozzáadtak a mondanivalóhoz, szóval ez a része rendben volt a játékidőnek.

Aztán ott vannak a habzó szájú követők, akik egyre több időt kapnak és már korántsem annyira misztikus alakok, mint eddig. Ők is jobbára töketlen idióták. Már az előző résznél is hangoztattam, hogy ha valaki több évet áldoz az életéből és melegnek tetteti magát a célja érdekében, akkor el nem tudom képzelni, hogy a siker küszöbén értelmetlen vitákba keveredjen a társaival. Sajnos a mostani etapban ez a fajta baromság tovább gyűrűzött.

A rész végén lévő csavar és meglepő haláleset valamicskét visszaadott, de korántsem fedezte a közben felbukkanó értelmetlenségeket. Azt hiszem ennél sokkal több kell a sorozattól minden fronton.

5

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről