The Following 1x02 - Chapter Two

Volt szerencsém családi és baráti kezdeményezés hatására három alkalommal is megnézni a sorozat bevezető részét, ami akármennyire is tetszett már a könyökömön jött ki. Üde színfoltként vettem, amikor végre kijött a folytatás. Azt kell mondjam, hogy elég erősen tartja magát a széria, a színvonal nem esett vissza, az érdeklődés nagyjából szinten maradt. Megtörtént a pilot utáni személyi változás is. A kezdést jobbra értékelném a most látottaknál, de még így is mutatós darab lehet a The Following, amely a hírek szerint hamarosan érkezik az RTL Klubra.

Nem először láthatunk olyat, hogy a pilotban található karakterek közül valakit kidobnak a folytatásra és más veszi át a helyét az egész sorozatra. Gondoljunk csak a Breakout Kingsre, ahol hasonló volt a helyzet. Ez többnyire a csatorna beleszólási jogának köszönhető. Ezúttal Annie Parisse ugrott be Debra Parker szerepére, aki a történet szerint a nyomozás új irányítójaként harcol Caroll követői ellen.

A sztori természetesen ott folytatódott, ahol az előző rész végén abbamaradt. Mindenki az eltűnt Joey nyomát kutatja. Caroll épp annyira mozgolódik, amennyire muszáj neki. Egyértelmű, hogy a férfi mindent kitervelt az utolsó milliméterig. Számára az emberek nem mások, mint sakkfigurák a táblán. A történet teremti a hőst, Joe csak a szálakat mozgatja, de mindig több lehetőséget kínál.

A nyomozós részek és a személyes visszaemlékezések adták át a kívánt hangulatot. Egyfelől izgalmas és pörgős lett a folytatás, akárcsak a pilot, másfelől betekintést nyerhettünk hőseink múltjába.

Azt hiszem, hogy egyedül a gonosztevők civakodása nem tetszett. Aki ennyire profi és éveket képes áldozni saját életéből az ügynek, kibukik egy nap alatt, hát... nem túl életszerű.

A főszereplők ismét hozták a nagyszerű formájukat, kezdve Kevin Baconnel, aki egyértelműen a legfontosabb elem a sorozatban. Az ő színészi kvalitásai határozzák meg az adott rész hangulatát. Nagy teher van a férfi vállán, eddig nem okozott csalódást. A másik oldal szintén elég erős lehet, de a második fejezetből ez még nem derült ki. Caroll kevesebb szerepet kapott, akkor is csak Yodát játszotta láncokkal a karján. Nincs elég mozgástere a kibontakozáshoz, bár ezen ne is lepődjünk meg. Én mindenképpen többet várnék ettől a vonaltól is.

Összességében egy picivel gyengébb színvonalú, de még így is nagyszerű folytatást kaptunk. Reméljük továbbra is jól forgatják tollukat az írók és nem mennek el a piti hülyeségek irányába.

7

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről