FlashForward 1x20 - The Negotiation

Mielőtt rátérnénk az epizód elemzésére, emlékezzünk meg egy kicsit a szomorú hírről, amelyről azt hiszem minden sorozatkedvelő tud már. Az ABC hivatalosan is elkaszálta a sorozatot, nem lesz több évad, nem lesz folytatás. A múltheti cikkemben már kicsit körbejártam az ügy hátterét, most sem tudok több okosságot mondani. Egyre többször olvasom mostanában, hogy a széria rossz és nem is bánja senki, hogy ez lett a sorsa. Én igenis bánom, mert végre képernyőre került valami meglepő, valami váratlan, valami izgi. Nem is értem, hogy egy ilyen kaliberű sorozatnak miért nem adnak még egy esélyt. Szerintem mindenki tudna mondani olyan példát a csatorna műsorkínálatából, amely jobban megérdemelni, hogy levegyék a műsorról. Na, de mindegy, így hozta az élet, fogadjuk el a döntést. Örüljünk inkább annak, hogy a készítők előre látták a véget és olyan befejezést kapunk, amely elvarrja a szálakat és lezárja a sorozatot. Nem maradnak hátra tátongó lyukak.

Tovább...

A mostani részben sem láttam semmi kivetnivalót, az sztori haladt tovább, és szépen lassan közel kerültünk ahhoz a bizonyos naphoz.

Az ájulások napjától már csak röpke 24 óra választott el minket. A körvonalazódó képek egyre élesebb kontúrokat mutattak, a szálak kezdenek összeérni. Emellett a kitekintésben látott jövő itt-ott megváltozott, amely magában hordozza, hogy az események lehet, hogy nem úgy fognak bekövetkezni, ahogy azt oly sokan előre megtapasztalták.

Újra bekapcsolódhattunk Aaron és Tracy kálváriájába. Oké, azzal egyetértek, hogy ezen karakterek sztorija nem a legjobb, de szerintem ezzel az alkotók is tisztában vannak, épp ezért nem adnak annyi műsoridőt nekik. Halad is a történet meg nem is, látjuk is őket meg nem is. Pont annyit, amennyi kell, amennyitől még nem válik unalmassá egy teljes rész ebből kifolyólag.

Szóval Aaron – némi segítséggel – rábukkant lányára, akit a csúnya, gonosz emberek már vittek is a vesztőhelyre. Szerencsére Aaron papa jól céloz, ezért minden jól alakult.

Eközben Mark áttörést ért el a Mozaik nyomozásban. Egy csellel sikerült kézre keríteni a „nagyfőnököt”. Ehhez szükség volt Gabriel közreműködésére, na meg Janis kettős ügynöki mivoltára. Mark rájött, hogy a lány milyen „játékot” játszik és lépett. Az egésznek az lett a vége, hogy Janis-ben már nem bízik senki, közben pedig ő végig jó oldalon állt, de hát ilyen ez a szakma.

Simon is kezd erősen bekapcsolódni a történetbe, nem mintha eddig nem járt volna folyton a tűz közelében. Most azonban menekülnie kellett. Végső kétségbeesésében Janis-hez ment segítségért. Hogy rávegye a hölgyet az együttműködésre, elővette lőfegyverét is.

Más hasznos és említésre méltó dolog nem nagyon történt. Próbálták belénk sulykolni még jobban, hogy Demetri-nek nem szabadna életben lennie. Ez az apróság (az univerzum egészéhez képest) akár mindent megváltoztathat.

Összességében nem volt rossz epizód, amolyan előfutára a nagyobb horderejű történéseknek, amelyek még várhatók az évad maradék részeiben.

0

A párommal az első rész óta

A párommal az első rész óta nézzük a sorozatot. Évek óta ez az első, amelyik képernyő elé tudott szögezni mindkettőnket. Egyszerűen zseniális. Nagyon sajnáljuk, hogy az ABC így döntött...

hát én sem értem egyáltalán

hát én sem értem egyáltalán ezt a döntést...tényleg nekem felüdülés volt ez  a sokszor kissé hasonló komédiák vagy akciósorozatok közt. úgy látszik, tényleg mások vagyunk, mint az amerikaiak, mert egy-egy sorozatuknál tényleg fel nem foghatom, hogy hogy képesek annyi évadot megélni. na mindegy, az ütős befejezésben azért bízok és reménykedem, aztán meg majd csak kiheverjük :)

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről