FlashForward 1x03 - 137 Sekunden

Basszus, egy ilyen befejezés után várni egy hetet a folytatásig? Ez embertelenség. Kínzás.

Néha úgy érzem, hogy már-már Lost magasságokba emelkedik a sorozat, rendkívül hangulatos és érdekes. A részek végi WTF pillanatok pedig tényleg a „Pokoli Édent” idézik.

Most sem vallottak szégyent a készítők. Az tetszik nagyon, hogy gondol valamit az ember, hogy mi fog következni, és marhára nem az lesz. Sőt, bedobnak valami váratlant, amin rágódhatunk még egy hétig.

A tovább mögött madarakról lesz szó...

Varjú.

Roppant egyszerű élőlény, amelyből annyi van, mint a fene. A gazdák és farmerek biztos utálják őket, mert hajlamosak sok-sok kárt okozni a termésben. De talán a varjak ennél többre is képesek. Segítségükkel talán kideríthető, hogy mi okozta a kitekintéseket 137 másodpercre.

Kicsit belekukkanthattunk egy müncheni börtönben raboskodó idős ex-náci mindennapjaiba. Rudolf Geyer-nek hívják, és érdekes információkkal tudott szolgálni a kitekintéseket illetően. Magához is csődítette a Mozaik csoport embereit, mert csak Mark-kal volt hajlandó beszélni. Hosszas huzavona után a férfit szabadon engedték, ejtették a vádakat, ő pedig elmondta, amit tud.

Egyrészt a 137-es szám (ennyi másodpercig tartott a flashforward) valami zsidó magyarázattal bír, amiből igazán egy kukkot sem értettem. Mindegy, majd elmagyarázzák nekünk kicsit részletesebben, ha eljön az ideje.

Másrészt herr Geyer, miután magához tért a látomása után, kikukkantott a börtön ablakán és látta, hogy egy csomó varjú feküdt a földön. Mindegyik halott volt.

Mondanom sem kell, hogy ezek az infók elsőre nem mondanak túl sokat, alaposan be is rágtak az ügynökök, hogy szinte a semmiért engedték szabadon a ravasz öreg rókát. Az epizód végi képsorok azonban magukért beszélnek, végig is futott a hátamon a hideg. Enyhén szólva k*rva jó volt. De nem árulom el, aki kíváncsi tekintse meg.

A többi szereplő körül is mozgolódtak az események. Noh igyekezett a nyomára lelni annak a titokzatos telefonálónak, aki a megjósolta a halálát. Zsákutcába futott, nem sikerült lenyomozni a hívást.

Aaron Stark-ot hajtotta a kíváncsiság és a szalmaszálnyi remény, hogy szeretett lánya, Tracy (Ruby a Supernatural-ból) még életben van, ezért exhumáltatta a maradványait, de úgy tűnik nem járt sikerrel. Azért itt se stimmel ám minden.

3 rész után már elmondhatom, hogy ez egy kiváló sorozat, sokan hasonlítgatták a Lost-hoz, nem is véletlenül. Sokat kell még elérnie, hogy ne csak a nagy előd lábnyomát tapossa, de az út, amelyen eddig halad, kifogástalannak tűnik.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről