A férjem védelmében 2x01 - Taking Control

A The Good Wife is megnyitotta új szezonját, mégpedig egy egészen jól sikerült résszel, amely nem hozta a kirobbanó évadnyitó hangulatot, de ezzel nincs is baj, mert nem illene bele túlzottan a sorozat profiljába. Az első évad végi pillanatokat csak minimálisan örökítették át az új szezon nyitányára, az aktuális ügy mégis érdekesebb volt a vártnál. A szerepek is kicsit mások lettek, egy-két változással számolnunk kell.

Tovább...

Kicsit fájó, hogy Alicia és Will soha létre nem jött románcát elnapolták. Pedig a lehetőség adott volt, hogy ne csak időhúzó jelleggel szembesüljünk kettejük kapcsolatának változásáról, hanem valóban történjen is valami. Az élet Eli Gold személyében szólt közbe, mindent elrontva egy időre. Ezt mindenképpen negatívan fogom fel, mert ennél a megoldásnál valami jobbat is kitalálhattak volna. Sajnos tényleg időhúzásnak érzem ezeket a késleltetéséket. Mert biztosak lehetünk benne, hogy ez a bizonytalan állapot nem marad így sokáig.

Új szelek fújnak az ügyvédi iroda háza tájáról is, hiszen a tulajdonosokhoz csatlakozott egy bizonyos Derrick Bond, akit a FlashForward - A jövő emlékeiből jól ismert Michael Ealy kelt életre. A férfi hozta magával az embereit is, kicsit átírva az unalmas hétköznapokat a cégnél. Főleg Kalindát érinti első blikkre a változás, aki kapott maga mellé egy másik „szimatoló” emberkét, aki látszólag tud egy-két dolgot a lányról.

Alicia is új szerepben tündökölhet, mivel Derrick Bond lesz az ő mentora. Kíváncsi vagyok milyen változásokat hoz ez a tény magával.

Az aktuális bírósági ügy érdekfeszítőnek bizonyult, kicsit belekukkanhattunk, hogy mennek a dolgok arrafelé. Eközben újra előjött a Florick botrány a médiában, mivel egy másik magas beosztású férfi csalta meg a feleségét és kért nyilvánosan bocsánatot. Szóval Alicia élete sem felhőtlen, főleg mert lassan esedékes az új (vagy régi) államügyész megválasztása.

Évadkezdésnek kicsit gyenge lenne más sorozatokban, itt megállja helyét a rész, mert nem olyan kaliberű szériáról van szó, ahol az ember elvárná a puskaporos nyitányt. Ettől függetlenül kicsit kár, hogy Alicia és Will dolgát ilyen egyszerűen elnapolták.

Azt hiszem erről a sorozatról nem fogunk itt a Sorozatportálon részenként beszámolni, hiszen nincsenek általában olyan események, amelyek ezt indokolnák. Ellenben az évad közepénél és végénél lehet számítani egy-egy átfogó írásra.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről