The Event 1x05-1x06

Két teljesen különböző részt kaptunk a folytatásban, mégis egy bejegyzésbe került időhiány miatt. Pedig lehet, hogy megérte volna külön elmélkedni mindkettőről, mert teljesen más arcát mutatta a sorozat. Továbbra is kérdéses, hogy milyen lesz a későbbiekben a The Event vagy, hogy egyáltalán számíthatunk-e folytatásra. Azt hiszem be kell látnunk, hogy az óriási hype és nagy elődökhöz való hasonlítgatás ellenére nem kaptuk meg azt, amit vártunk.

Tovább...

Az 5. rész kifejezetten unszimpatikussá vált számomra. Azt nem mondhatjuk, hogy eseménytelenül pergett le a játékidő, de mégsem hatott meg a történet. Még mindig nagyjából két különálló szálon futnak az események, amelyek közül Sean és Leila kalandjaiba nyerhettünk több betekintést. Talán pont ez rontotta el a részt. Ezek ketten nagyon idegesítőek tudnak lenni, ezen kívül sejthető volt, hogy mi lesz a sorsuk. Hiába, Sean a főszereplő, de elég tenyérbemászó néha az ábrázata, és a legszomorúbb, hogy bőven meglenne a sorozat kettőjük nélkül.

A felesleges visszaemlékezésekről meg inkább ne is beszéljünk. Egyszerűen semmi súlyuk, sőt még mondanivalójuk is alig van, nem tudom minek kell erőltetni.

Túl kiszámítható lett az epizód, amely inkább azzal a témával foglalkozott, ami kevésbé köt le. Bár a másik oldal történései hoztak egy-két jó húzást, de nagyrészt időhúzást. Thomas és az elnök telefonos vitái elég nevetségesen festettek, ráadásul sejthető volt a végkimenetelük.

Rátérve a 6. részre, már mindjárt más a helyzet.

Lényegében a sorozat legjobb epizódja, amelyben több szerepet kapott Thomas, Sophia és Simon. Az első olyan etap, ahol nem idegesítettek a visszaemlékezések, Simon sztorijának volt értelme és még a drámai fordulat is el lett találva.

Eközben a történések is zajlottak, nagy meglepetésre Simon lelepleződött, már csak idő kérdése, hogy mindenki megtudja ki a beépített ember. Sőt, a Sophia kávéházból való kimenekítését is ötletesen oldották meg.

Az utolsó néhány jelenetben láthattuk belülről, ahogy egy raktárépület összeomlik. Nagyon szépen és igényesen megkomponált felvételek voltak ezek, igazán élvezetem azt a néhány percet.

Szerencsére Sean és barátnője kevesebb szerepet kaptak, az ő sztorijukban továbbra sincs változás, eléggé feleslegesnek érzem őket. Jó, biztos össze fognak érni idővel a szálak, de valahogy jobban kitölthetnék ezt a holt időt a készítők.

Összességében egy gyengébb és egy sokkal jobb epizódot hoztak nekünk össze. Mivel a legutóbbi sikerült korrektül, ez mindenképpen arra sarkall, hogy tovább nézzem a sorozatot. Ha így megy tovább, még jó is kisülhet belőle.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről