The Event 1x01 - I Haven't Told You Everything

Úgy tűnik mégis látunk még ma értelmes pilotot az NBC-től. Az újabb remek kezdést ezúttal a The Event című újonc szolgáltatta, amely alaposan bekezdett. Az tény, hogy teljesen más okok miatt tetszett, mint a Hawaii Five-0, de így sem muzsikált rosszul.

Részletek a tovább mögött...

Nehéz értelmes mondatokat írni ennek a gyöngyszemnek a bevezető részéről, mert egyszerűen fogalmunk sincs, hogy mi történt. Az ilyen is ritka, de kétségtelenül nagyon hatásos. Az epizód végén felegyenesedtem és belekérdeztem a vakvilágba, hogy „mégis mi volt ez”?

Azt már előre tudni lehetett, hogy a komolyabb témájú és nagyobb hype-ot kapó sorozatokhoz fog tartozni a The Event. Sokan az új Lost-ot vagy 24-et látják benne, amitől még elég távol van, de a kezdés alapján nem lehetetlen. Így utólag mind a két kultikus szériához lehet picit hasonlítani, de mégis teljesen más.

Sokat ugráltunk az időben, miközben elmesélték nekünk a történteket az Eseményig, amely ???

Megismerhettük a főszereplőket, akikből van dúsan. Ugyanígy vagyunk a helyszínekkel és a titokkal. Itt az utóbbinál van a kutya elásva. Annyi a kérdés a pilot megtekintése után, mint égen a csillag. A lényeg, hogy az utolsó képsorok nagyon árulkodóak, keveset de mégis sokat sejtetnek. Külön öröm, hogy a misztikus vonal valóban fellehető és tényleg misztikus.

A titkok, talányok és a rengeteg kérdés mozgatja a sorozatot. Sok volt (és nyilván lesz is) a visszatekintés a közelmúltba és a régmúltba. A szálak még nem értek össze, keveset tudni. Ismét utalva az utolsó néhány másodpercre, nekem eléggé leesett az állam, bár valami ilyesmi horderejűt vártam.

Pilotnak elég merész, de akár még be is jöhet a próbálkozás. A neten elég rendesen ráharaptak a szériára. Kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesz életképes Amerikában egy ilyen sorozat. A FlashForward ugye elég nagy buktának bizonyult, pedig a The Event-et is lehetne hozzá hasonlítani.

A főszereplők közt megtalálhatók: Jason Ritter, Zeljko Ivanek, Laura Innes. Akik otthonosabban mozognak a sorozatok műfajában, azoknak sokat mondhatnak ezek a nevek. A színészek jól teljesítettek, tetszett a lendület és dinamizmus.

Nagyon látszik az igényesség és a rendkívüli precizitás a piloton.

Összességében egy rendkívül érdekfeszítő bevezetője egy nagyon várt sorozatnak. Nem csalódtam, hiszen titkokat vártam minden mennyiségben. Remekül szórakoztam, miközben nem értettem semmit.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről