Doktor House 6x21 - Help Me (évadzáró)

Jól sikerült az évadzáró. Örömteli, hogy attól függetlenül, hogy az évad jelentős részével nem voltam elégedett, legalább a befejezés megkaphatja a legjobb epizód díját. Pont ilyennek képzelek el egy modern orvosi orvosi sorozatot. Minden megvolt, amit kívánhat az ember. Milyen érdekes, hogy ha a készítők el tudnak rugaszkodni a sémától, akkor megnyílnak a lehetőségek, hogy ne egy unalmas 40 percet dobjanak elénk. Talán követni kéne ezt az irányvonalat a jövőben is.

Tovább...

Az előzetes alapján sejthető lehetett, hogy valami nagy dobásra készülnek az alkotók. Igazából nem volt egy mozgalmas rész, de látszik rajta az odafigyelés. Ez sokat emel a színvonalon.

Az előző etapban boncolgatott eseményeket folytatva House doki átadta Cuddy-nak azt a bizonyos könyvet ajándékként az összeköltözés kapcsán. A férfi ekkor még nem tudta, hogy eljegyzési ajándékot adott, hiszen Lucas megkérte Lisa kezét. A nő pedig igent mondott. Ezt az infót csak később osztotta meg House-szal.

Ugyanis hőseinknek sietni kellett egy helyszínre, ahol egy daru rádőlt egy parkolóházra. Jól felépítették a díszleteket, biztosan nem volt olcsó mulatság ennyire élethű környezetet varázsolni. De megérte a sok pénz, hiszen remek színhelyül szolgált egy nagy hatású drámához.

Mindenhol törmelék és romok, amíg a szem ellát. House-nak, Cuddy-nak és a többi tűzoltósnak és mentősnek volt ám dolguk rendesen. A romokat kutatva, House hangokat vélt hallani lentről. Maga vette kézbe az irányítást és megkereste a romok alatt rekedt nőt.

Egy fiatal nővel nézett farkasszemet, aki beszorult egy tartóelem alá. Pontosabban csak az egyik lába volt beszorulva, de ez már elég volt ahhoz, hogy a mentés alaposan elhúzódjon. A legjobb megoldásnak az tűnt, ha levágják Hannah lábát, hiszen ha elhalnak az izmok, a termelődő méreganyagok akár végezhetnek is a lánnyal. House ellenezte az ötletet, gondolhatjuk, hogy a láb kérdések neki a szívügyei.

Aztán elkezdett szorulni a hurok, kezdtek kifutni az időből és tényleg nem maradt más választás, mint az amputáció. Fájó szívvel, de Hannah is beleegyezett. Doktor House saját csinálta a beavatkozást. Az élet azonban úgy hozta, hogy a nő a rohammentőben életét vesztette. Már nem tudtak rajta segíteni, a kórházhoz érve már belehalt sérüléseibe.

Az eset nagyon mélyen meghatotta Greg-et, aki fájdalmában a Vicodin-hoz nyúlt. Illetve csak nyúlt volna, de Cuddy feltűnt a sokat látott orvos lakásán és szerelmet vallott neki. Ki gondolta volna? Én biztos nem. Lényeg, hogy a gyógyszer helyett House álmai nőjét választotta, aki szívesen eldob mindent azért, hogy a nehéz természetű orvossal lehessen.

Lényegében ennyi történt ebben a 40 percben. Így leírva nem hangzik annyira ütősnek, de a készítők most nagyon eltalálták a hangulatot. A képek, a vágás, a jelenetek, minden klappolt. Kellett nagyon ez a rész, mert eléggé ellaposodott a sorozat. Nem volt annyira „hú de nagy” befejezés, de legalább új utakat szabott meg a sorozat életében. Bízom benne, hogy a készítők a jövőben jobban kihasználják a lehetőségeket és előrukkolnak egy hatásosabb hetedik évaddal.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről