Dexter 5x09 - Teenage Wasteland

Egy kicsit hosszabb, 55 perces résszel kedveskedtek nekünk ezen a héten az alkotók. Tényleg kedveskedés volt, mert ritkán látok ennyire összerakott és magas színvonalú epizódot. Bár lehet, hogy mindez csak lelkiállapot kérdése, mert a The Event után igazi felüdülés volt Dexter papa újabb kalandjait szemrevételezni. Nekem nagyon tetszett, amit most kaptunk, egész biztos volt jobb rész már az évadban, de most szórakoztam a legjobban. Minden a helyén volt, a történet is nagy lépéseket tett a finálé felé.

Tovább...

Érdekes, hogy sosem tartottam annyira nagyra a szériát, mindig megvoltak a kedvenceim, amik a tévéhez szögeznek. Aztán szépen-lassan ezeket elkaszálták vagy véget értek és most azon kapom magam, hogy jobban várom a Dextert, mint valaha.

Az évad nem kezdődött valami fényesen, de szépen kibontakozott és sikerült több olyan karaktert bevonni a játékba, akik nélkül nem lenne teljes a szezon. Lumen-t mostanra teljesen megkedveltem, Jordan Chase pedig igazi ütős rossz fiúvá nőheti ki magát. Igaz, közelébe sem ér Artur Mitchel-nek, de így is meg vagyok elégedve. Liddy is érdekes figura, aki sok borsot fog még törni hőseink orra alá. Már-már a Debra-Quinn romácban is látni vélek valami szépet, egyszerűt, de mégis tapinthatót.

Julia Stiles az egyik pozitív csalódás. Kimondottan köré épül ebben az évben minden és a színésznő jól viseli mindezt, karakterével képes új színt vinni a sorozatba.

A történetvezetésen látszik az alapos átgondoltság. Az elején még nem voltam ebben olyan biztos, de mostanra már észrevehető, hogy az írók jól kitaláltak mindent ahhoz, hogy az évadzáró közeledtével robbanjon a bomba.

Rátérve a mostani epizódra, fogalmazhatunk úgy is, hogy az igazság pillanata érkezett el. Mielőtt valaki nagyon felkapná a fejét, nem főszereplőnk évek óta tartó gyilkosságaira derült fény, de minden másra igen.

Szeretem amikor összeérnek a szálak és felszínre kerülnek az eddig eltitkolt gondolatok és cselekedetek. A probléma forrása Astor lett, aki újdonsült barátnőjével visszabuszozott Miami-ba és mindent romba döntött. Már mindenki tud Lumen-ről, Liddy egyre közelebb a gyilkos pároshoz, Debra megtudta, hogy Quinn Dexterre gyanakodott, de ami a legfontosabb, Jordan Chase rájött, hogy címszereplőnk nem teljesen az, akinek mondja magát és összejátszik Lumen-nel.

Nagyjából ennyi a cselekményből, amely ebből a pár sorból is látszik, hogy szépen haladt előre. Mindezek mellé nagyszerű hangulatot varázsoló érzelmi töltet és társult, ami tovább emelte az élvezeti értéket. Talán most először Dexterből igazi pozitív hős lett, akire még akár fel is nézhetünk. Tetszik, hogy nincs állandóság, a karakterek folyamatosan változnak, mégsem fordulnak ki önmagukból.

Visszatért Harry is, akit már hiányoltam. Ezekben a párbeszédekben kiválóan érzékeltették, hogy nem egy szellemmel beszél hősünk, hanem a saját lelkiismeretével.

Még csak a hét eleje van, de nem lepődnék meg, ha nálam ez a rész lenne a nyertes minden sorozat közül.

Összességében egy kiváló részt láthattunk, minden igény kielégített. Most már nagyok az elvárások, hasonló folytatást várok.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről