Continuum 1x01 – Pilot

A kanadai Showcase egy sci-fi sorozattal indult neki a TV-s uborkaszezonnak, ami elég bátor döntés volt, hiszen – pár kivételtől eltekintve – a tudományos fantasztikum nem nyerő a nézők között.
Ez viszont az, még pedig az időutazás témakörén alapuló darab, ami egy erős közepes kezdést produkált. Igazából a tudományos fantasztikum annyiban kimerül, hogy utaznak egyet az időben.


Azért azt elismerem, hogy kíváncsivá tettek, ergo megnéztem a pilotot, ami elég vegyes érzelmeket ébresztett. Látok az egészben lehetőséget, de azt is hogy feltételezhetően milyen irányba fognak elindulni a sztorival, milyen eseményekkel fognak dolgozni és milyen fordulatokkal.

Időutazás témájáról lévén szó, nagy meglepetésekkel nem szolgálhatnak, ez az a témakör, amiben már frisset felmutatni nem igen lehet.
Ennél a sorozatnál sem lesz ez másként.

Ugyanazokat az eseményeket, időutazós kliséket fogjuk kapni, amiket eddig mindig.

2077-et írunk, amikor is a Felszabadítók nevű terroristának (megint ez!) bélyegzett csoport okoz problémákat a kormányzati köröknek. Ez a csoport a vállalatok zsarnoksága ellen lázadt fel és forradalom kirobbantásán ügyködik. Ám ekkor érkezik Keira (Rachel Nichols) a rendfenntartó erők képviselőjeként letartóztatja a banda vezetőjét. Ezzel azonban nincs vége:
Az elfogott tagok kivégzése meglepő eseménybe torkollik, hiszen mind visszautaznak az időben. Továbbá velük tart Keira is, aki a közbe lépési kísérlete miatt jut vissza a 2000-es évek elejére.
A Felszabadítók terve, melyről még nem sok minden derült ki, kezdetét veszi és Keira az egyetlen, aki ezt megakadályozhatja. Üldözőbe veszi a szökevényeket, miközben kapcsolatba lép vele egy fiatal srác, Alex Sadler (Erik Knudsen) a rendőrnő speciális implantjait és egyéb eszközeit koordináló rendszer segítségével. Mely technológiát egyébként ő fejlesztett ki egy pajtában a családi ház mögött, amit senki sem vesz észre (ha másból nem, akkor legalább a villanyszámlából) és a jövőben egy nagyvállalat feje.

Keira a lázadók után indul, miközben megpróbálja kipuhatolni a terveiket és még azon is kezdhet aggódni, hogy miként kerül vissza a saját idejébe. Mindebben Alec-en túl még a helyi rendőrség is a segítségére van, főleg Fonnegra detektív, (Victor Webster) együtt erednek az akcióba lépő terroristák után.
A széria ígéretesnek tűnt, – a pilot megtekintése után már kevésbé – és igazából még most is fellelhető benne a potenciál. Meg őszintén, egyetlen epizód alapján megítélni egy sorozatot nem könnyű és nem is helyes. Az biztos, hogy én nem vettem meg ennyi miatt…
Még kibontakozhat ebből az egészből valami, akadnak ötletes dolgok benne, de az tény, hogy a pilot igen visszafogottra sikerült. Sok minden múlik azon, hogy merre viszik el a történetet az írók.

0

Honnan lehet meg tudni,hogy

Honnan lehet meg tudni,hogy lesz-e 2. évad és az mikor kezdődik?

 

A-fraid képe

Egyelőre nincs hír a 2.

Egyelőre nincs hír a 2. szezonról.

A Showcase berendelte a következő évadot is, ami hosszabb lesz és valószínűleg ugyanúgy fog kezdődni, ahogy idén, vagyis nyáron.

 

 

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről